De AVG

Op 25 mei van dit jaar wordt de AVG van kracht, een wet die de privacy van cliënten moet waarborgen.
Een mooi streven, en zeker ook noodzakelijk.
Op mijn website zal voor 25 mei nog een document verschijnen waarin netjes verwerkt staat hoe ik met de aan mij toevertrouwde gegevens omga.

Heb je vragen over wat ik met je gegevens doe, dan kan je die mij natuurlijk altijd stellen. De andere kant op zal ik vanaf 25 mei ook werken met een document, wat jij als cliënt van mij tekent, waarin duidelijk staat wat ik met je gegevens doe en dat je daar van af weet en mee eens bent.

Zo kunnen we zonder zorgen en met goed gevoel deze nieuwe nieuwe wet tegemoet zien!

korting?

Jij bepaalt zelf je eigen korting
Acties?
Tsja acties.
Wat doe je ermee als je therapie geeft?
In mijn ogen niet veel, want de therapie spreekt voor zichzelf.

Wat ik wél doe, is het aantrekkelijk maken om jezelf toe te staan lief te zijn voor jezelf, door met rittenkaarten te werken.

Jij bepaalt daarmee zelf je eigen korting.
Wil je meer weten?
Kijk op: //www.wellwishing.nl/prijzen/, daar leg ik het je helemaal uit.

Tot ziens bij Wellwishing!

De overkoepelende beroepsvereniging heeft een nieuw logo dus ik een nieuw bordje.
Ziet er mooi en duidelijk uit!

een nieuwsbrief!

Vanaf vandaag gaat er maandelijks een nieuwsbrief uit, die gaat over shiatsu en kruiden, beide zijn takken van de TCM, Traditional Chinese Medicine.
In de nieuwsbrief zullen steeds dingen staan waar je thuis mee aan de slag kan, naast dingen waar Wellwishing je mee kan helpen.
Wil jij de nieuwsbrief ook ontvangen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@wellwishing.nl en je krijgt hem toegemaild.

pijn anders bekeken

Ik schrijf er vaker over want het blijft een lastig onderwerp; Pijn.
Graag geef ik je wat ideeën over hoe “het ook kan”.
Westers is er vaak weinig aan te doen. Je kan pijnstillers meekrijgen en je kan zoveel pijn hebben dat je weinig andere keuze hebt dan die te slikken. Met alle bijwerkingen van dien. Die neem je wel op de koop toe als je zoveel pijn hebt.

Maar kan het nou niet anders?
Vaak wel, alleen dat weten we vaak niet.
Shiatsu gaat uit van het principe dat pijn niets anders is dan het stagneren van energie.
En in de praktijk blijkt ook vaak dat de pijn op zijn minst voor een tijdje te verminderen of weg te krijgen is, wat minder chemische pijnstillers gebruiken tot gevolg heeft!

Maar nee, ook in de shiatsu scheren we niet alle soorten pijn over één kam. We gebruiken een andere bril om door te kijken, dat wel.
Zowel rugpijn als (zeer stevige) hoofdpijn laten zich vaak zeer goed aanpakken met shiatsu. Oorpijn kan ook aangepakt worden omdat er meridianen door het oorgebied lopen die we lekker in beweging kunnen zetten.
Als ik naar mijzelf kijk dan zie ik een soort pijn die westers totaal niet begrepen wordt.
Mijn lijf reageert totaal overdreven op iets wat eigenlijk gewoon spierpijn zou moeten zijn. En ik denk dat dit iets is wat veel mensen met een chronische ziekte zullen herkennen, helaas.

In plaats van spierpijn te hebben, lig ik, als ik er niets aan doe, zó 3 dagen plat met een heftige migraine. Terwijl ik zelf terug kan puzzelen dat het echt in feite om spierpijn gaat! Dat is toch raar…
Daarnaast steekt zoiets natuurlijk altijd onverwacht de kop op en dan is een afspraak bij mijn eigen therapeut ook niet altijd meteen geregeld.

Dus wat dan?
Vaak kan je, als je eenmaal uitgevogeld hebt waar je pijn vandaan komt, zelf al aan de slag.
Zo kan je met alle vormen van spierpijnen je lijf helpen met magnesium. Neem een lekker bad ermee bijvoorbeeld. En/of smeer met een kruidenmiddel zoals de Deep Blue Rub van Doterra. Beide middelen helpen de doorbloeding en dus de doorstroming van het aangedane gebied en nemen daardoor (een deel van) de pijn weg.
Heb je een warme plek waar de pijn zit? Dan hoopt zich er hitte op (kan een ontsteking zijn of worden!) en dit wil je dus koelen. Denk aan de bekende cooling gels of maak een pepermuntolietje. Is de plek juist koud, dan is er onvoldoende doorstroming van oa bloed. Daar wil je dus warmte naartoe brengen. Denk aan een compres, een tijgerbalsem of iets soortgelijks.

Heb je een ander soort pijn waar je mee aan de slag wil? Je bent altijd welkom. We kijken samen waar je het meest bij gebaat bent: een regelmatige shiatsumassage, advies, of beide.

Natuurgeneeskundig

Natuurgeneeskundig…

Ja dat woordje vind ik behoorlijk belangrijk en ik hoop jij ook.
Waar het op neer komt is dat je 2 dingen kan doen met een shiatsumassage; je kan de massage ondergaan en klaar (helemaal prima natuurlijk), óf je kan de massage ondergaan en een stukje bewustwording krijgen over de oorzaak van je klacht(en) .

En daar komt het natuurgeneeskundige naar voren.
Waar het heel in het kort op neer komt is dat je lichaam en jij in eigen persoon, mij dingen vertellen die in de TCM-systemen passen;

je klachten/pijnlijke plekken op je lijf zitten op bepaalde meridianen,
je huid voelt warmer of kouder aan op bepaalde plekken of
je huid lijkt wel zachter of harder op bepaalde plekken.

Ik kan die dingen bij elkaar optellen en het rekensommetje zorgt voor een bepaald idee over de werking van de meridianen of de elementen uit de elementenleer van de TCM (Traditional Chinese Medicine).

Als je wil, bespreek ik wat ik zie gebeuren met je en zo kom je tot een stukje bewustwording, want:

bij iedere meridiaan hoort een orgaan
bij iedere meridiaan hoort een element, en
daar hoort weer een emotie bij, en
zo kan ik nog wel even doorgaan.

Leuke materie! Maar ook ontzettend leerzaam.
Het geeft je net even dat beetje meer dan alleen een goede behandeling voor je lijf 🙂

 

Blue Monday

Blue monday?

Die is al geweest toch? Tsja zo zie je maar, het is een gemiddelde dat men last zou hebben van die ene maandag begin januari. Voor mijzelf ligt “die dag” meer aan het einde van januari.

Vanuit mijn natuurgeneeskundige achtergrond zou ik ook eerder zeggen dat die dip meer veroorzaakt wordt door het gebrek aan vitamine D/ zonlicht en andere ingrediënten die te maken hebben met het gebrek aan verse vitamientjes in de winter.

Dus wat doe je er aan?
Naast zorgen dat je zo gezond mogelijk eet en je vitamine D3 aanvult, is het voor mij zo klaar als een klontje; onderhoud van je eigen lichaam middels een regelmatige shiatsu massage therapie. Het doet wonderen voor de doorstroming in je lijf en daarmee voor je humeur.

Probeer het eens! Misschien bevalt het jou net zo goed als mij 😀

Energie goed verdelen

Laatst heb ik een zeer kwieke, wat oudere dame mogen behandelen.
Aangezien ik als therapeute werk, is het niet verrassend dat de meeste mensen die ik masseer, niet vooraan staan bij de afdeling “energie over”.
Deze oudere dame had ook wat fysieke problemen, hoor, en was er ook echt wel met een reden.
Maar toch, het is heel mooi om te zien dat er ook mensen zijn die zo’n leeftijd bereiken met zo heerlijk veel energie in het lijf!

Voor al diegenen onder ons die het met minder energie moeten doen, is het extra belangrijk om regelmatig op zijn minst een mentale bodyscan te doen.
Zo kan je voor jezelf al een inschatting maken of je je energie goed inzet of dat je een helpende hand hierin kan gebruiken.

Kort gezegd, is alles in het lijf energie. stroomt die energie niet, dan krijg je pijn, ontsteking, of koude ledematen.
Het is dus goed om aan die klachten wat te doen, ook als je inmiddels wel aan de klachten gewend bent.
Want energie die vast zit, kan je ook niet voor iets anders gebruiken.

Shiatsu helpt je om de energie in je lijf weer te laten stromen. Herbalanceren, als je wil. Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken? Maak dan een afspraak met mij, via www.wellwishing.nl of een pb.

nieuwe technieken

Begin januari heb ik het eerste weekend van mijn bijscholing voor dit jaar gedaan. Ik heb gekozen voor een specifieke vorm van buikmassage, orgaanmassage genaamd Chi Nei Tsang.
Ik kan je nu al vertellen dat dit een ongelooflijk waardevolle en ook vrij heftige aanvulling op de buikmassage uit de shiatsu is.
Hierbij werken we met de organen die bij de yin in de elementenleer horen.
Het zou dus zo maar zo kunnen zijn dat je in de komende tijd bij mij op de tafel -met jouw toestemming- proefkonijntje wordt voor deze nieuwe technieken !