Heb jij dat ook?

Heb jij dat ook, dat de laatste ongeveer twee weken alles lastiger en zwaarder gaat?
Nou dát bedoel ik dus.
Wij leven niet meer met de vier seizoenen.
Helaas.
Ja, we hebben ze wel, alhoewel ik laatst een berichtje voorbij zag komen dat de herfst er tussenuit begint te knijpen volgens meteorologen, maar dat bedoel ik uiteraard niet.

We hebben een heerlijk energierijke en warme zomer, vol met vrije dagen en zonder wekker, en gezellige avonden en weet-ik-wat-nog-meer meegemaakt. En nu is én het weer de helft van de tijd dramatisch pet, én de wekker gaat weer iedere ochtend dramatisch vroeg én alle clubjes beginnen weer én de school van de kinderen plant weer per kind 1 tot 3 ouderavonden in…

Met andere woorden We Worden in September Extra Hard Geleefd.

Vanuit de natuur weten we eigenlijk heel goed dat zodra de zon over zijn warmtepunt heen is, de energie minder wordt en dat wij daar last van hebben.

Maar ondanks dat, vinden wij het heel normaal om door te hollen; alle afspraken worden gemaakt en moeten keurig op tijd vervuld worden, tussendoor moeten zowel de normale werkzaamheden als het huishouden ook doorgang vinden en NOG vinden we het vreemd dat we massaal in September tegen een muur aan lopen omdat er minder uren in de dag blijken te zitten dan die wij nodig hebben om én aan al onze verplichtingen te voldoen én ook nog uit te rusten…

Mijn advies:
Leer rantsoeneren waar het je energie betreft,
Zeg NEE als het teveel dreigt te worden en niet pas als het al te laat is,
en laat mij met de SHIATSU je helpen om een klein beetje rust in je systeem te brengen.

Ik kan je grenzen niet voor je stellen, maar kan je wel helpen om de tijd tussen de hektiek van nu en het leven van alledag zoals we die over een aantal weken weer kennen, te overbruggen.

Een afspraak maak je via telefoon, app, messenger of mail, wat bij jou past.

Waarom goed voor jezelf zorgen iets met shiatsu te maken heeft…

Dat moment waarop de kinderen weer naar school zijn, en je voor het eerst in minstens 6 weken weer een kop koffie drinkt zonder gestoord te worden …
Het bijzondere is dat veel moeders dit beeld als het licht aan het einde van de tunnel gebruiken tijdens de zomervakantie (want ja, naast leuk is de zomervakantie ook zwaar!!) , maar PAKKEN ze dit moment niet!
Hetzelfde geldt voor veel andere momenten: we werken ergens keihard naar toe, maar vlak voor we daar aankomen, verleggen we ons doel.

DAARMEE VIER JE DUS NOOIT WAT JE BEREIKT HEBT…
Laat dat eens goed tot je doordringen en start met vieren. Vier je overwinningen, hoe klein en voor een ander onbeduidend ook, VIER ZE, met volle overgave.
Wat heeft dit met shiatsu te maken? Wat dacht je van wat ik je help opruimen? Die verstoppingen op de meridianen? Dat die daar “zo maar” gekomen zijn? Nee, die zijn het gevolg van meer doen voor een ander dan voor jezelf, meer uitgeven dan hebt (energetisch) en er onvoldoende zijn voor jezelf.
Als je je leven gaat VIEREN, dan kom je over een tijdje alleen nog maar bij mij als BELONING voor verrichtte werkzaamheden en niet meer als prijs voor niet genoeg op jezelf letten.
En geloof me, beloningsbehandelingen voelen véél lekkerder dan de behandelingen die nodig zijn als achterstallig onderhoud….

Dus dat.
Hou van het leven, wees lief voor jezelf, dan komt het lief zijn voor anderen er heel makkelijk achteraan!

De AVG

Op 25 mei van dit jaar wordt de AVG van kracht, een wet die de privacy van cliënten moet waarborgen.
Een mooi streven, en zeker ook noodzakelijk.
Op mijn website zal voor 25 mei nog een document verschijnen waarin netjes verwerkt staat hoe ik met de aan mij toevertrouwde gegevens omga.

Heb je vragen over wat ik met je gegevens doe, dan kan je die mij natuurlijk altijd stellen. De andere kant op zal ik vanaf 25 mei ook werken met een document, wat jij als cliënt van mij tekent, waarin duidelijk staat wat ik met je gegevens doe en dat je daar van af weet en mee eens bent.

Zo kunnen we zonder zorgen en met goed gevoel deze nieuwe nieuwe wet tegemoet zien!

korting?

Jij bepaalt zelf je eigen korting
Acties?
Tsja acties.
Wat doe je ermee als je therapie geeft?
In mijn ogen niet veel, want de therapie spreekt voor zichzelf.

Wat ik wél doe, is het aantrekkelijk maken om jezelf toe te staan lief te zijn voor jezelf, door met rittenkaarten te werken.

Jij bepaalt daarmee zelf je eigen korting.
Wil je meer weten?
Kijk op: //www.wellwishing.nl/prijzen/, daar leg ik het je helemaal uit.

Tot ziens bij Wellwishing!

De overkoepelende beroepsvereniging heeft een nieuw logo dus ik een nieuw bordje.
Ziet er mooi en duidelijk uit!

een nieuwsbrief!

Vanaf vandaag gaat er maandelijks een nieuwsbrief uit, die gaat over shiatsu en kruiden, beide zijn takken van de TCM, Traditional Chinese Medicine.
In de nieuwsbrief zullen steeds dingen staan waar je thuis mee aan de slag kan, naast dingen waar Wellwishing je mee kan helpen.
Wil jij de nieuwsbrief ook ontvangen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@wellwishing.nl en je krijgt hem toegemaild.

pijn anders bekeken

Ik schrijf er vaker over want het blijft een lastig onderwerp; Pijn.
Graag geef ik je wat ideeën over hoe “het ook kan”.
Westers is er vaak weinig aan te doen. Je kan pijnstillers meekrijgen en je kan zoveel pijn hebben dat je weinig andere keuze hebt dan die te slikken. Met alle bijwerkingen van dien. Die neem je wel op de koop toe als je zoveel pijn hebt.

Maar kan het nou niet anders?
Vaak wel, alleen dat weten we vaak niet.
Shiatsu gaat uit van het principe dat pijn niets anders is dan het stagneren van energie.
En in de praktijk blijkt ook vaak dat de pijn op zijn minst voor een tijdje te verminderen of weg te krijgen is, wat minder chemische pijnstillers gebruiken tot gevolg heeft!

Maar nee, ook in de shiatsu scheren we niet alle soorten pijn over één kam. We gebruiken een andere bril om door te kijken, dat wel.
Zowel rugpijn als (zeer stevige) hoofdpijn laten zich vaak zeer goed aanpakken met shiatsu. Oorpijn kan ook aangepakt worden omdat er meridianen door het oorgebied lopen die we lekker in beweging kunnen zetten.
Als ik naar mijzelf kijk dan zie ik een soort pijn die westers totaal niet begrepen wordt.
Mijn lijf reageert totaal overdreven op iets wat eigenlijk gewoon spierpijn zou moeten zijn. En ik denk dat dit iets is wat veel mensen met een chronische ziekte zullen herkennen, helaas.

In plaats van spierpijn te hebben, lig ik, als ik er niets aan doe, zó 3 dagen plat met een heftige migraine. Terwijl ik zelf terug kan puzzelen dat het echt in feite om spierpijn gaat! Dat is toch raar…
Daarnaast steekt zoiets natuurlijk altijd onverwacht de kop op en dan is een afspraak bij mijn eigen therapeut ook niet altijd meteen geregeld.

Dus wat dan?
Vaak kan je, als je eenmaal uitgevogeld hebt waar je pijn vandaan komt, zelf al aan de slag.
Zo kan je met alle vormen van spierpijnen je lijf helpen met magnesium. Neem een lekker bad ermee bijvoorbeeld. En/of smeer met een kruidenmiddel zoals de Deep Blue Rub van Doterra. Beide middelen helpen de doorbloeding en dus de doorstroming van het aangedane gebied en nemen daardoor (een deel van) de pijn weg.
Heb je een warme plek waar de pijn zit? Dan hoopt zich er hitte op (kan een ontsteking zijn of worden!) en dit wil je dus koelen. Denk aan de bekende cooling gels of maak een pepermuntolietje. Is de plek juist koud, dan is er onvoldoende doorstroming van oa bloed. Daar wil je dus warmte naartoe brengen. Denk aan een compres, een tijgerbalsem of iets soortgelijks.

Heb je een ander soort pijn waar je mee aan de slag wil? Je bent altijd welkom. We kijken samen waar je het meest bij gebaat bent: een regelmatige shiatsumassage, advies, of beide.

Natuurgeneeskundig

Natuurgeneeskundig…

Ja dat woordje vind ik behoorlijk belangrijk en ik hoop jij ook.
Waar het op neer komt is dat je 2 dingen kan doen met een shiatsumassage; je kan de massage ondergaan en klaar (helemaal prima natuurlijk), óf je kan de massage ondergaan en een stukje bewustwording krijgen over de oorzaak van je klacht(en) .

En daar komt het natuurgeneeskundige naar voren.
Waar het heel in het kort op neer komt is dat je lichaam en jij in eigen persoon, mij dingen vertellen die in de TCM-systemen passen;

je klachten/pijnlijke plekken op je lijf zitten op bepaalde meridianen,
je huid voelt warmer of kouder aan op bepaalde plekken of
je huid lijkt wel zachter of harder op bepaalde plekken.

Ik kan die dingen bij elkaar optellen en het rekensommetje zorgt voor een bepaald idee over de werking van de meridianen of de elementen uit de elementenleer van de TCM (Traditional Chinese Medicine).

Als je wil, bespreek ik wat ik zie gebeuren met je en zo kom je tot een stukje bewustwording, want:

bij iedere meridiaan hoort een orgaan
bij iedere meridiaan hoort een element, en
daar hoort weer een emotie bij, en
zo kan ik nog wel even doorgaan.

Leuke materie! Maar ook ontzettend leerzaam.
Het geeft je net even dat beetje meer dan alleen een goede behandeling voor je lijf 🙂

 

Blue Monday

Blue monday?

Die is al geweest toch? Tsja zo zie je maar, het is een gemiddelde dat men last zou hebben van die ene maandag begin januari. Voor mijzelf ligt “die dag” meer aan het einde van januari.

Vanuit mijn natuurgeneeskundige achtergrond zou ik ook eerder zeggen dat die dip meer veroorzaakt wordt door het gebrek aan vitamine D/ zonlicht en andere ingrediënten die te maken hebben met het gebrek aan verse vitamientjes in de winter.

Dus wat doe je er aan?
Naast zorgen dat je zo gezond mogelijk eet en je vitamine D3 aanvult, is het voor mij zo klaar als een klontje; onderhoud van je eigen lichaam middels een regelmatige shiatsu massage therapie. Het doet wonderen voor de doorstroming in je lijf en daarmee voor je humeur.

Probeer het eens! Misschien bevalt het jou net zo goed als mij 😀