Schoolreis

“Daaaag! Veel plezier!!” Zwaaizwaai. Daar gaat ie. Kind gaat op buitenlandreis met school. Superspannend! Voor hem? Mwah. Voor moeder? Jazeker!

Zoon gaat allemaal dingen doen die hij vreselijk leuk en interessant vindt. Hij is gek op de stad waar hij heengaat, ze gaan een Grote Musical bekijken en nog meer dingen doen die hem op het lijf geschreven zijn. Nee hij gaat zich niet vervelen.

Ik merk dat ik het als moeder wat lastiger vind. Natuurlijk heb ik zelf goede herinneringen aan mijn eigen buitenlandreizen met school, maar je kind laten gaan is toch anders he….

Gelukkig kan ik mijn vakkennis uitgebreid inzetten zowel voor mijn zoon als voor mijzelf:
Zoon krijgt voor alle zekerheid een buik-roller mee en magneetbolletjes voor op de polsen, beide tegen wagenziekte .
Zelf ga ik gebruik maken van de werking van de zwaar geurende bloemen- oliën, die helpen mij met minder de bezorgde moederkloek- op- afstand uithangen. En ik ga zorgen voor een gepaste hoeveelheid beweging: het element aarde komt deze week fors in het gedrang. Daarbij horen maag, piekeren en spieren. En grappig genoeg kan je het piekeren verminderen door je spieren een beetje in beweging te zetten. Dat ga ik dus doen.

Dus nu bestaat de komende week uit het controleren van berichtjes; of we hier en daar een update of een foto krijgen, via school of van kind zelf. Ik verwacht niet al te veel berichtjes. En nee dat vind ik niet erg: hoe minder berichtjes er rechtstreeks van hem komen, hoe groter de kans dat hij zich verschrikkelijk goed vermaakt.

Ik ga zo eerst een lekkere wandeling maken samen met de hond. De spieren in beweging zetten. Lekker in de bloemengeur. Zo kom ik de week wel door. Kind gaat zich hoe dan ook prima vermaken op zijn reis.
Ik wens ons allemaal een heerlijke week toe.

Twee jaar geleden, op de laatste dag van de kerstvakantie, riep ik triomfantelijk: “joehoe! Ik ben nog helemaal niet ziek geworden deze herfst en winter!”.
Drie dagen later bestonden mijn geluiden uit snotter, kuch, hoest, blubber.
Rillend lag ik op de bank onder een dekentje. Griep.
Wat voelde ik mij in de maling genomen. Lekker dan.

Toch was er een lichtpuntje: daar waar ik normaal tenminste twee weken volledig gevloerd was en daarna nog op moest knappen, stond ik nu na een week weer fris en fruitig op! Wat ik in de periode daarvóór gedaan had, werkte dus!

De griepgolf komt eraan. Ongeacht of de griep een biernaam heeft of niet, de griepgolf gaat komen. Ieder jaar gebeurt het weer: denken of hopen dat je de dans ontspringt, opgelucht zijn, ziek worden. Herhaal.

Zet een zaal vol met mensen in hetzelfde virus en een deel zal heftig ziek worden, een deel alleen flink verkouden en een deel heeft nergens last van.
Wie bepaalt nou of je ziek wordt of niet?

In mijn zoektocht naar hoe ik ervoor kan zorgen dat ik niet ziek word, ga ik uit van het holistisch principe van de TCM (Traditional Chinese Medicine).
Het grappige is dat ik bij al mijn zoeken naar concrete oplossingen, tot de ontdekking kwam dat ik mij zo op details richtte dat ik het grote beeld niet zag: Het leven is een cyclus en alles herhaalt zich. Daarmee kunnen we ons al maanden van tevoren beginnen te wapenen tegen een nieuwe griepgolf.
Met dit in gedachten wordt het ineens een stuk makkelijker; ik pas mijn kennis over het leven volgens de seizoenen en de elementenleer toe op de situatie die ik probeer te voorkomen.

Vóór ik ziek word, hopend hiermee tot de groep te behoren die hooguit verkouden wordt en misschien wel helemaal niet ziek, zorg ik voor mijn weerstand. Ik maak mijn darmen schoon en stimuleer mijn lever. Ik neem probiotica, gember en citroen, doe de Cleanse & Restore en was mijn handen. Ook smeer ik ze in met On Guard essentiële oliemix en kom niet aan mijn neus en ogen.

Gaat het toch fout, dan eet ik tijdens de verkoudheid licht verteerbaar maar wel voedzaam. Denk aan oma’s kippen/groentesoep. Neem zo weinig mogelijk energie van je lijf af met je eten zodat je lijf alle energie kan zetten op het vechten tegen het virus.

Nadat de griepgolf voorbij is ga ik mijn lijf voorbereiden op de volgende aanval: Cleanse & Restore.Ja, dan al. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om de kwalitatief hoogwaardige vitaminen en mineralen die bij dit programma horen, het hele jaar door te nemen.

Het lichtpuntje van twee jaar geleden werd vorig jaar bevestigd, toen ik iedereen om mij heen heftig ziek zag worden en zelf maar een paar dagen ziek was.
Het kost niet veel aanpassing aan mijn dagelijkse routine om op deze manier aan mijn gezondheid te werken.

En jij, wat doe jij om gezond te blijven?

Ik mis de kou?!? Een haat-liefde-verhouding

Ik mis de kou?!
Ja echt, ik mis de kou.
Het wil nog niet echt winteren.
En nou zou je denken dat iemand als ik, die slecht tegen kou kan, daar blij mee zou zijn. Maar nee.

Nee ik ben ervan overtuigd dat, tenzij je fysiek totaal niet in staat bent om “klappen” op te vangen, je lichaam heel bij is met de oefening die verandering van temperatuur biedt.

Net als dat de natuur gebruik maakt van de seizoenen om te bepalen wanneer je je terugtrekt in je wortels (of bij dieren je holletje) en wanneer je weer tevoorschijn komt om uitbundig te gaan bloeien (jongen te krijgen, als je een diertje bent), zo maakt ook ons lijf gebruik van de verschillen in het weer.

Ook wij trekken ons met heftige koude in feite dieper in ons eigen lijf terug. Tegelijkertijd wordt je lijf getriggerd om alles aan bloedvaten en andere energiesystromen goed áan te zetten, want koude bestrijd je met warmte en dus moet je warme bloed goed alle uithoeken van je lijf kunnen bereiken.

Oosters gezien zet je hiermee ook je verdedigingslinie op/ in de huid aan, de eerste en beste barrière tegen ziekte.En deze werkt samen met de longen, ook zo’n belangrijk stuk van je barriére tegen ziek worden.

Dus met het uitblijven van heftige koude, krijgt je lijf niet de oefening die het nodig heeft om zichzelf in optimale conditie te houden.

Nou is mijn oplossing niet dat je in je ijskast kruipt, maak je geen zorgen.

Maar zorg er wel voor dat je je lijf in beweging zet: Als de natuur het niet doet, dan zal je het zelf moeten doen.
Het bloed in beweging krijgen kan op meerdere manieren.
Je kan gaan wandelen, fietsen, sporten, op een tempo dat nét wat hoger dan comfortabel ligt. Dat laat het bloed goed stromen.

Of je gaat ademhalingsoefeningen doen.
De ijs-man Wim Hoff , zoek hem maar eens op op het grote web, maakt gebruik van een eenvoudige maar effectieve techniek die zorgt voor meer zuurstof in het bloed en een betere doorbloeding.
Er staan filmpjes met uitleg van de techniek verspreid over het web.
Ook dit bereikt ons doel.

Misschien komt de kou nog, het kwam de laatste jaren wel vaker pas laat, en dan kunnen we alsnog naar buiten om ons lichaam “zijn ding” te laten doen in de kou.
En zo niet, dan hebben in ieder geval zélf er alles aan gedaan om ons lijf op orde te houden, iets wat we straks in de lente keihard nodig hebben!

Wil je meer hulp? Dan ben je uiteraard van harte welkom bij WellWishing en dan gaan we samen ervoor zorgen dat jouw afweer op een voor jou zo goed mogelijk punt komt, met shiatsu en met oliën en TCM-tips.

Soms kan je niet doen voor een ander wat je zou willen…

Soms kan je bij lànge na niet doen voor een ander wat je zou willen…

En dat voelt niet fijn.
Ik ben geen therapeut geworden om tegen iemand te zeggen: “jammer joh”…

Dus de vraag is niet of je iemands probleem kan oplossen maar of je er verbetering in kan aanbrengen.

En dat kan!! Gelukkig maar 😊.
Het grote voordeel van shiatsu is dat je het gehele lichaam onder handen neemt en daarmee alle vormen van stroming aan het werk zet: bloed, lymfe, energie….
Hiermee ondersteun je het lichaam ongeacht de problemen die het te verwerken heeft:
Veel problemen zoals bijvoorbeeld pijn en zwelling,  zijn een gevolg van een gebrek aan stroming.

  1. Heb jij dus problemen waar je wel wat shiatsu- ondersteuning bij kan gebruiken? Je bent van harte welkom bij wellwishing.nl .

Afvalplannen?

Een nieuw jaar,  een nieuwe dag,  nieuwe kansen!
Eigenlijk is natuurlijk ieder moment een juist moment om een nieuwe start te maken,  maar we houden er nu eenmaal van om betekenis te geven aan speciale data,  dus 1 januari is “zo’n” moment 😊.

Zelf ben ik er ook voor gegaan: ik ben gestopt met diëten toen ik merkte dat ik mijzelf saboteerde en daardoor niet meer afviel, en wachtte op het moment dat het goed voelde om het diëten weer op te pakken.
Dat is nu dus.

Voor diegenen die mij niet kennen: ik ben in de afgelopen tien jaren fors aangekomen door ziekte en voelde mij anderhalf jaar geleden voor het eerst goed genoeg om te besluiten mijn energie te steken in zoiets als afvallen.  Ik ben toen in ongeveer een half jaar tijd 17kg afgevallen. De laatste ca 7 kg lukten niet. Uiteraard kwamen er sinds dien een paar kilootjes bij terug.

En nu dus deel twee. Dit keer geen shakes voor mij,  maar bewust omgaan met datgene wat je altijd eet. Dat was best even een shock: invullen in de weightwatchers app wat je normaal gesproken ontbij, en dan zie dat je puntentotaal van die dag hard richting nul kachelt is niet heel motiverend 😬. Of juist wel natuurlijk 🤣.

Hoe dan ook,  als ik je mijn persoonlijke tips mag geven,  lees dan even verder.

Ten eerste: neem de tijd. Afvallen lukt alleen als je “de knop” in je hoofd echt om kan zetten.  En dat gaat beter met een stok achter de deur dan met krijsende honger in je buik.
Vervolgens:
Zorg voor voldoende water en voldoende voedingsstoffen: drink de hoeveelheid die bij je past.  Richtlijn is 2 liter water per dag maar waar dat voor de één totaal onhaalbaar is,  is het voor de ander te weinig. En neem supplementen in om ervoor te zorgen dat de vermindering van “inname” van eten niet zorgt voor vermindering van inname van vitamines etc,  maar juist voor vermeerdering in verband met afvalstoffen die afgevoerd moeten worden. (Ik weet niet of ik dit goed uitleg,  ben nou eenmaal geen diëtiste,  weet alleen dat het belangrijk is om voldoende te”suppleren” zoals dat zo mooi heet, zodat je geen afbrokkelende nagels en uitvallend haar krijgt). Pb mij als je wil weten welke supplementen ik gebruik.
En de laatste tip is:
zorg voor voldoende beweging.  En beweging is een wandeling,  een rustig fietstochtje,  zwemmen als dat bij je past,  maar ook,  en ja dan komen we bij mijn vakgebied,  het krijgen van een goede shiatsu massage.

Want met shiatsu zet je de energiestromen van je lijf in beweging.  Afvalstoffen worden beter afgevoerd,  weefsel wordt verstevigd. Heel belangrijk dus als ondersteuning bij je afvalproces!

Ik wens je succes en zie je graag voor een behandeling of gratis intake,  bij Wellwishing!

ochtendhumeurtje? Of element uit zijn element?

Stikchagrijnig word ik ervan.
Ik kan er gewoon niet tegen!
Veranderingen in de ochtend…
Geef mij hetzelfde probleem in de middag of avond en er is niets aan de hand, maar ’s óchtends… oei oei oei! Laat mij maar ff met rust, dat is beter voor iedereen…

Herkenbaar?
Waarschijnlijk wel he. Alleen is het voor jou misschien op een ander dagdeel?

De oplossing is overigens net zo simpel als -wanneer je eenmaal in de chagrijn zit- lastig uitvoerbaar: Go with the flow.
Het komt neer op het aanvullen van de ontbrekende Hout-energie (oorzaak van de irritatie) met voeding voor Hout, oftewel Water.
The Flow is dus met recht de vloeibaarheid van Water.

Laat het dus allemaal als water van je afspoelen. Reageer niet direct (want Hout is irritatie die makkelijk ontvlamt in woede) maar laat het gebeurde even bezinken. Net als in Water.
Neem een kop thee, ga wandelen om af te koelen als je al zo ver opgewonden bent, en laat de boel even de boel.

En dan later op de dag, als het Hout”gevaar” geweken is, pak je de problemen van vanochtend opnieuw op en bekijk je wat er van over is. Vaak is dat dan maar heel weinig en makkelijk te repareren.

En daarom houd ik van de vijf elementen, de elementenleer uit de TCM (Traditional Chinese Medicine): plaats je probleem en reactie in de elementencirkel en je oplossing rolt eruit.

Wil je hier meer over weten? Wil jij ook op deze manier bezig zijn met je leven, oplossend in plaats van frustrerend? Doe dan de opleiding van Oliehex, te vinden op //www.wellwishing.nl/opleiding/ .

Geen tijd voor een massage

Geldt dat ook nog als je maar een minuut of 5 a 10 er mee bezig zou zijn?
Dat zou je idee hierover misschien wel veranderen he?

Natuurlijk, een massage krijgen is het meest ontspannend. Maar als je jezelf masseert, doe je jezelf een plezier in de vorm van een betere doorbloeding en doorstroming van energie en andere lichaamssappen.
Wil je je hele lijf zelf leren masseren, doe dan komend jaar een keer mee met mijn workshop zelf- shiatsu. Maar als je nu naar een paar minuten per dag tijd hebt ?

Als je per dag maar tijd hebt voor de massage van één deel van je lijf…
Wat kies je dan?
Iets wat zeer effectief is natuurlijk, duh! 😂

Probleem is alleen dat dit per persoon verschilt…
Zo kan je er voor kiezen om alleen je handen of alleen je voeten te masseren.

Beide zeer logische keuzes omdat je de energie weg van je hersenen masseert, wat rust in je hoofd teweegbrengt.

Op je handen neem je de meridianen die met je harte-emoties, longen en darmen te maken hebben, mee.
Op je voeten neem je de vertering, maag, milt, lever en galblaas, blaas en nieren, mee.
Werk van pols naar vingers, van enkels naar tenen, en behandel alle kanten van je hand of voet.
Doe mijn workshop RELAX een keer mee komend jaar, als je wil leren hoe.

Maar uiteraard is er nog een andere mogelijkheid.
Weet je wel hoe gespannen de NEK bij veel mensen is?!?
En hoe belangrijk dat gebied is voor heel veel verschillende mechanismen, van stress tot voedsel inname, en het goed werken van je hersenen?!

Toch wel interessant om hier te masseren dus.

Weet je niet hoe? Bedenk je dan vooral dat het er om gaat dat je je huid en spieren aanraakt en niet dat je blauwe plekken wil knijpen.
Zorg dat je nooit hard knijpt dus en zorg dat je nooit tegelijkertijd de slagaders aan beide kanten van je nek dichtknijpt.

Werk van de ene zijkant naar de achterkant naar de volgende zijkant, en werk van boven naar beneden. Bij shiatsu gebruik je alleen de druk van je duim, dus trek en soort van stippellijnen over je huid, waarbij je jezelf géén pijn doet.

Liever vaker zacht masseren dan één keer te hard!

Dus, aan de slag maar! Op een vast tijdstip, iedere dag opnieuw.
En wil je tóch liever gemasseerd worden? Maak dan een afspraak bij mij, je bent van harte welkom.

Herfstaanbieding!

==LET OP!: HERFST-AANBIEDING!==

Je WEERSTAND is belangrijk.
Maar zo in de herfst is die waarschijnlijk niet optimaal; als je zelf niet al last had van de regen en wind, dan word je wel aangestoken door verkouden mensen in je omgeving!

Het is dus belangrijk om je weerstand op peil te houden.
Maar hoe doe je dat?

Nou bijvoorbeeld met shiatsu.
Je kan een serie van shiatsu behandelingen zien als de verdediging van een fort; zonder de shiatsu vallen de soldaten vroeg of laat op hun plek in slaap, terwijl ze mét shiatsu keurig wacht blijven lopen, gemotiveerd en energiek.
Het verschil in de verdediging van het fort genaamd “Je Lijf”, zal duidelijk zijn.

Kom nu dus, als nieuwe client, zes sessies halen voor de prijs van vijf, en ga zo gezond mogelijk de winter in!

Voorwaarden:
Je bent nog geen cliënt bij Wellwishing, we spreken direct alle zes de sessies af, die vinden in deze herfst plaats dus gemiddeld een keer per week gedurende zes weken. De zesde sessie is dan gratis.
Bij afname van minder sessies vervalt het recht op de gratis sessie.
Voor de betaalde sessies ontvang je gewoon een factuur die je dus – als je aanvullend verzekerd bent hiervoor- in kan dienen bij je zorgverzekeraar.

Dus, kom jij werken aan je weerstand?

Goedkoop of duurkoop?

Mijn eerste liefde op werkgebied ligt bij de TCM.
De Tradional Chinese Medicine.
De oliën zijn hier een heel erg mooie uitingsvorm van, waar ik heel erg blij van word en die makkelijk toe te passen is voor iedereen.

Waar ik (heel wat) minder blij van word, is de grote verscheidenheid aan producten die allemaal etherische of essentiële olie genoemd wordt.

Mijn collega-in-oliën Leanne verwoordt het mooi en duidelijk in haar pleidooi en ik sluit me hier bij aan; verdiep je in wat je koopt, bedenk je dat je longen en je huid van zeer groot belang zijn voor je algehele weerstand, en bedenk je wat het betekent als je deze aanvalt in plaats van verzorgt, door er chemische middelen op los te laten of middelen die niet zijn wat jij denkt wat ze zijn.

Met de decembermaand in aantocht, denken veel mensen wat leuks of lekkers voor een geliefde te kopen en kopen dan iets wat in feite het tegendeel bereikt dan het beoogde doel. Dus wees alert en verdiep je in wat je koopt en geeft.

Ja, Doterra is duurder, maar de kwaliteit van zowel grondstoffen als eindproduct is daarnaar en het hele verhaal rondom het steunen van de boeren die de gewassen verbouwen, staat mij ook erg aan.

Hieronder vind je de tekst van Leanne, en daarboven staat een link naar eerder door mij gedeeld artikel waarin de kwaliteit van verschillende merken olie belicht wordt. Ik vind dat nog al interessante en waardevolle kost.

Heb je vragen? Wil je iets bestellen? Wil je een eigen account? Pb me dan of kijk op www.oliehex.nl . Ik help je graag verder.

https://www.consumersadvocate.org/essential-oils

Leanne:
“𝐊𝐨𝐨𝐩 𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐠𝐨𝐞𝐝𝐤𝐨𝐩𝐞 𝐞𝐬𝐬𝐞𝐧𝐭𝐢𝐞̈𝐥𝐞 𝐨𝐥𝐢𝐞!

Koop geen goedkope essentiële olie als cadeau voor jezelf of je dierbaren! Sinterklaas en kerst komen dichterbij (en ja de pepernoten heb ik al gesignaleerd. )
Helaas zie ik nu al berichten en advertenties voorbij komen voor “nieuwe en goedkope merken”

Aan goedkope essentiële olie is meestal een slechte basisolie toegevoegd of alcohol…. als er überhaupt al een natuurlijk deel inzit. Meestal is het gewoon volledig synthetisch. Wat ook veel voorkomt is dat de olie een beetje wordt aangepast. Je koopt een dure Mellisse maar eigenlijk is het een “chemisch aangepaste” citroengras olie. En bovendien is het niet goed voor je gezondheid!

Voor het kleine deel dat wel natuurlijk is worden boeren en gezinnen in ontwikkelingslanden uitgebuit. Er wordt veel geld verdiend op de wereldhandel aan essentiele olie. Veel van de armste mensen op de wereld verbouwen bomen, planten, struiken en bloemen die essentiële oliën bevatten. Deze markt wordt domineert door aanbieders die voor de laagste prijzen gaan.

Aan de andere kant zijn er een paar bedrijven die direct zaken doen met boeren, ze betalen voor kwaliteit en hogere lonen (ook als oogsten mislukken!) Ze zorgen ervoor dat kinderen naar school gaan! En ze moedigen hun boeren aan om diversiteit in de natuur te houden en inheemse planten, bomen en struiken aan te planten en uitsterven te voorkomen.

Deze werkwijze zorgt voor winnaars! De boeren, de destileerders en de zzp’ers die jou adviseren over een gezonde levensstijl. Dit komt door IN PLAATS VAN het streven naar maximale winst, te focussen op iets anders !!!!

Maximale gezondheid!!!

Wat kies jij?
#pursuewhatispure ”

 

opleidingspagina

In september gaat het echt beginnen!
Alle voorbereidingen zijn al een jaar bezig; het uitschrijven van het lesmateriaal, het maken van opnames, het bedenken van oefeningen.
Ook is er al een pilot geweest waarin 5 deelnemers in korte tijd bedolven zijn onder een heleboel informatie over een specifiek onderdeel van de opleiding!

In de komende tijd zal er steeds een beetje meer informatie bekend worden over de opleiding, zal de pagina specifieker worden en zal je ein-de-lijk de mogelijkheid krijgen om je in te schrijven!

Je kan dan kiezen tussen een volledig digitale, thuis te volgen, opleiding, en een combi van digitaal en les-op-lokatie. De verschillen en de voordelen van beide zal ik in de komende tijd ook steeds verder verduidelijken.

Zie ik je in september?