Blogberichten

Body Mind en Spirit

Kijk dat vind ik nou zo mooi:

Alles wat je leert binnen de Chinese Elementenleer gaat over méér dan je op eerste zicht zou denken.
Alles wat een fysieke kant heeft, heeft ook een mentale/ geestelijke kant en een ziels- kant.
Body, Mind en Spirit. Altijd.
Zo gaat het aarde aspect genaamd Verteren niet alleen over voedsel. Dat dat verteerd moet worden en dat je niet te veel “fout” voedsel moet eten omdat je het je lijf dan moeilijk maakt, snappen we wel als is het lastig om het echt goed te doen voor je lijf.
Verteren gaat ook over mentaal voedsel. Over datgene wat jij toelaat dat anderen jou vertellen. Over wat je jezelf vertelt.
Alles wat binnenkomt, moet verteerd worden.
Het element Aarde, Milt en Maag, maken de keuze óf het binnenkomt. Of we gaan beginnen aan de vertering.
Dit is er de oorzaak van dat mensen overgeven: heb je iets gegeten dat bedorven is dan beslist de maag dat ie dat echt niet gaat verteren en werkt het er met kerende post weer uit.
Ook mensen die heftig slecht nieuws ontvangen moeten nog wel eens spontaan overgeven. Nu snap je waarom: het nieuws is zó slecht dat je hele systeem zijn uiterste best doet om ervoor te zorgen dat je dat niet hoeft te verteren…
Vraag je je af of je het je systeem onnodig zwaar maakt op het gebied van verteren? Neem dan eens de opmerkingen die je tegen jezelf maakt of die je van anderen krijgt. Die opmerkingen waarvan je eigenlijk wel weet dat ze misschien niet ok zijn.
Doe dan alsof er een kleuter voor je staat. Zij kijkt je met grote open ogen aan. En vertel haar wat je jezelf vertelt. (Je bent te dik, je bent niet goed genoeg, slappeling). Hoe voelt dat? Om het aan zo’n puur wezentje te vertellen?
Je hebt hem door he… als het niet ok voelt om iets tegen een onbedorven kind te zeggen, zeg het dan ook niet tegen jezelf en laat het niet toe dat een ander het tegen je zegt.
Je wezen probeert het allemaal braaf te verteren. Het dringt in iedere vezel van je fysieke, mentale en zielslijf door.
Gezonde vertering zit hem dus op alle niveaus en niet alleen het fysieke. Ondersteuning geef je door bewustwording: Als je je eenmaal bewust bent dat iets niet goed voor je is, heb je de eerste stap op weg naar verandering al gemaakt.
Meer weten? Doe mee met de workshop elementen en oliën die binnenkort gaat plaatsvinden in Zoetermeer. Houd deze pagina in de gaten voor de details.