Die Chinezen waren zo dom nog niet…

 Met deze blog hoop ik je een duidelijk beeld te geven van waarom shiatsu werkt, ongeacht hóe het werkt.
De hele TCM (Traditional Chinese Medicine) is gebaseerd op het het idee dat alles wat je ziet en alles wat je niet ziet, met elkaar samenwerkt.
Een holistisch denkbeeld dus.

In dit (//ow.ly/sET130g263Y ) artikel uit 2013 wordt beschreven hoe er onderzoek is gedaan (westers medisch) naar de correlatie tussen gevoel en lichaam. En ja hoor! Je raadt het al, die Chinezen hebben dit al lang beschreven. Maar goed, het is wel leuk om plaatjes te hebben die het voor een beelddenker zoals ik wat makkelijk overzichtelijk maken.

Als je goed naar de onderstaande plaatjes uit dit onderzoek kijkt, vallen een paar dingen op.
Ten eerste, hoe krachtig en niet-in-het-hoofd-gecentraliseerd gevoelens van liefde zijn, en ten tweede, hoe wél in het hoofd gecentraliseerd veel negatieve gevoelens zijn! Gevoelens zoals angst zitten aardig in de buik gecentraliseerd. Aan de blauwe stukken kan je ook goed zien hoe beperkend, en zelfs blokkerend, depressie en verdriet werken.
Bedenk je dat maar eens als je iemand in je omgeving niet begrijpt die niet meer in beweging te krijgen is… het wordt ineens een stuk duidelijk dat vooruitgang dan met veel beleid en kleine overwinningen zal moeten gaan gebeuren.

Wat we met shiatsu en andere TCM-technieken doen, is gebaseerd op het weer naar neutraal of meer naar liefde trekken van de de energie; geen blauwe stukken, geen overdreven hitte in hoofd en buik en armen, maar goede verdeling van alle energie in een gezond lijf. In het geval van specifieke ziekte zal je meer energie naar specifieke delen willen sturen. Dus wie zei er dat we niet uit energie bestaan? 😉 Kom het zelf ervaren bij www.wellwishing.nl