“Het komt nooit meer goed!”

“Het komt nooit meer goed!”

Herken je hem? Het is mijn gevleugelde uitspraak. Hard geroepen in de meest melige, onhandige, er niet toe doende situaties.

Gewoon. Mijn uitlaatklep. Over het geheel genomen ben ik best optimistisch van aard.

Ik ga er niet van uit dat “het nooit meer goed komt”. Ja, ik roep altijd melig dat het nooit meer goed komt, zeker! Omdat ik dat dan roep, moet ik ook meteen weer lachen. De angel is er uit en ik kan weer verder.

Toch valt dat nu even niet mee.
Mijn dagelijks leven is niet wat het moet zijn. Ja, ik houd me druk met dingen die ik graag “af” wil hebben, dingen die passen bij hoe ik mijn werkzame toekomst voor me zie.
Toch is het op dit moment niet genoeg. Ook al schrijf ik stukken uit waar ik plezier in heb, neem ik teksten en filmpjes op waar ik bij van word, en denk ik de grote lijn uit, tussendoor struikel ik.
Op zo’n moment ben ik spontaan mijn vrolijkheid en positiviteit kwijt.

Gelukkig duurt het steeds maar even. Toch is dat ‘even’ al genoeg om er flink last van te hebben.

Wat ik voel, in golven door de dag verspreid, is een vorm van eenzaamheid en nutteloosheid. Niet aan één stuk door hoor, het steekt gewoon regelmatig de kop op.

Niet vreemd natuurlijk, met de tijd van het jaar en de lockdown als combinatie. Ik riep bij de eerste lockdown al dat ik zo dankbaar was dat die pas in de lente plaatsvond en niet midden in de winter. Tsja en daar zitten we nu wel.

Gelukkig weet ik niet alleen waar het vandaan komt, lang leve mijn geliefde Traditional Chinese Medicine -kennis, maar ook wat ik er aan kan doen.

Ik praat over wat ik voel. Ik laat toe dat ik me zo voel, onderzoek welk gevoel er onder het oppervlak ligt. Ik zorg dat ik dingen doe waar ik blij van word.
Dit alles uiteraard ondersteund door goede voeding, wandelingen in de natuur en heerlijke oliën.

Het helpt allemaal. Net zoals het helpt dat het elke dag een beetje lichter wordt, dat de lente eraan komt.
De energie van de lente laat geen ruimte voor gevoelens van zinloosheid, die worden met de voorjaarsschoonmaak de deur uit geveegd.

Voel jij je ook zo? Praat erover asjeblieft. Houd het niet voor jezelf. Lees de tekst op de foto. Denk eraan: “Hoe is het nou met jou?” geldt niet alleen voor een ander, maar ook voor jou. ❤

Ps tekst op de foto komt uit het boek Magisch TCM, een kleine verhalenbundel, te koop op www.wellwishing.nl/winkel

Www.wellwishing.nl/winkel