Blogberichten

Labyrint in pure lente-energie ;-)

Terwijl de wind de regen diagonaal, perfect onder 45 graden, door de tuin heen slingert, kijk ik fronsend op mijn telefoon naar de regen-radar. De vooruitzichten voor het tijdstip van het labyrint- lopen zijn gelukkig een stuk beter dan het uitzicht nu vanuit het raam, maar toch…

Ja wat verwacht je anders? Het is 24 maart. Lente. Heen en weer geslingerd worden tussen een heerlijk zonnetje en een gemeen koude winters aanvoelende windkracht 5. Met regen.

Lente en herfst zijn de overgangsseizoenen en dat zullen we – iedere keer weer- weten ook. Daarbij is lente net wat heftiger. We gaan vanuit de stilstand, de koude, het binnenwerk, Naar beweging, warmte en buiten.

De energie van de lente is de energie van de centaur: passievol, energiek en snel wisselend.

Aandacht is er voor duizend dingen en altijd maar kort, tenzij er een hyperfocus optreedt. Dan is de energie er volledig en met overgave voor één doel, net zo lang als nodig is.

In dit jaar van de HoutDraak, staat Hout voor dezelfde energie als de lente en de centaur. Als we niet uitkijken hebben we dus het hele jaar door last van een gebrek aan focus.

Hoe los je dat op?

Om het met de Chinese elementenleer, TCM, uit te leggen, Hout volgt de bevelen van het Hart op. Dus door je doelen concreet te maken en ervoor te zorgen dat ze in je hart leven, weet de centaur waar zijn aandacht gewenst is.

Dit betekent dat Hout vanuit loyaliteit veel werk kan verzetten.

Als jouw doelen voor dit jaar in je hart wonen, oftewel je je doelen echt “van harte” ziet slagen, dan kan je je aandacht er ook vanuit de centaur op zetten.

En als die centaur eenmaal een hyperfocus op een doel heeft… dat gaat goedkomen!

Tijdens het labyrint tussen de buien door was ons onderwerp/vraag: welk doel mag er in ons hart wonen? Waar mag de centaur vanuit loyaliteit zijn hyperfocus op storten dit jaar?

Het is altijd mooi om te zien hoe het labyrint bij ieder op Eigen Wijze zijn werk doet. De één wordt er stil van, de ander heeft chaos in het hoofd. We spreken af dat we in de komende twee dagen en nachten de nodige verduidelijking mogen krijgen.

Was je er niet bij dit keer? Doe dan je eigen (wandel) meditatie.

Stel bovenstaande vraag over het Doel dat in je hart mag eigen voor je je wandeling start en laat het dan los. Zodat je hersens jou op hun eigen wijze het antwoord tijdens de wandeling in kunnen fluisteren.

En je kan je natuurlijk altijd komende maand aansluiten bij het lopen van het labyrint. Wees welkom.