Moet je in shiatsu geloven? En andere vragen over shiatsu

Wat moet u weten over Natuurgeneeskundig (Namikoshi) Shiatsu Therapie?

Vooral dat het een holistisch systeem is. Dit betekent dat een klacht niet als een losstaand feit gezien wordt maar als een uiting van een totaalbeeld. Daarom wordt je hele lichaam behandeld en niet alleen de plaats van de klacht. In sommige gevallen juist de plaats van de klacht niet! Ook kan het zijn dat je adviezen krijgt op het gebied van voeding en leefstijl.

Shiatsu-therapie
>

Namikoshi shiatsu is goed voor genezing, vermindering van klachten, preventie en onderhoud. Shiatsu helpt een ziek lichaam zichzelf te genezen (voor zover mogelijk) en een gezond lichaam om zijn weerstand te verhogen omdat het voor een betere doorstroming zorgt van bloed, lymfe en energie!

Kijk voor meer informatie op het tabblad Shiatsu.

Hoe bepaal je naar welke shiatsu therapeut je gaat?

In sommige delen van Nederland is dit helemaal geen vraag. Daar bepaal je hooguit dát je door midddel van shiatsu geholpen wil worden en dan ben je blij als er een therapeut redelijk in de buurt zit.

Hier in de omgeving is dat anders. Je hebt in Zuid-Holland best wel een luxe positie qua aantal shiatsu therapeuten. Maak daar gebruik van. Zorg dat je de behandeling krijgt die bij jou past. Hoe vind je die? Wat is voor jou perfecte behandeling?

Zonder je te verdiepen in de verschillende soorten shiatsu (werken ze met de duimen, onderarm of elleboog bijvoorbeeld) kan je je keuzes baseren op wat wel of niet bij jou past.

Hoe bepaal je nu als cliënt welke behandeling bij je past?

Ten eerste. Weet waar je voor gaat. 

Ben jij iemand die alleen voor behandeling van een fysieke klacht komt? Wil je niets weten over waar dit vandaan komt en hoe je voorkomt dat je de klacht binnen een half jaar terug hebt? Is jouw tijd schaars en wil je snel snel door naar je volgende agenda-item? Dan wil je iemand die met korte sessies werkt en puur fysiek gericht.

Wil jij daarentegen niet alleen van je klacht af maar ook weten waarom je de klacht kreeg, opdat je kan voorkomen dat het terugkomt? Dan zoek je naar aanwijzingen dat de therapeut hiermee werkt.

Om je een voorbeeld te geven, ikzelf werk heel bewust met lange sessies: tijd om vooraf te bespreken hoe het met je gaat, wat er gebeurd is sinds de vorige behandeling en wat je nu van mij nodig hebt. Dan volgt de behandeling en daarna is er tijd om bij te komen en na te praten, te evalueren waar nodig. Dit geeft bewustwording. En het kost tijd. Per sessie. Iedere sessie weer.

Tweede item: Bekijk de verschillende websites. Tegenwoordig heeft denk ik iedere shiatsu therapeut wel een website en/of social media pagina. Wie zie je daar? Wat staat er in de “over mij” pagina? Spreekt dat je aan? Of toch niet?

Ik hoor vaak dat mijn cliënten mijn “over mij”- pagina gelezen hebben en op basis daarvan weten dat mijn denkwijze overeenkomt met die van hun. Ongetwijfeld zijn er ook mensen die op basis van diezelfde pagina besluiten dat ik niet de therapeut ben voor hen. Ook dat is prima.

Ten derde. Wees niet bang om uit te proberen.  Ga naar meerdere shiatsu therapeuten. Maak een behandeling van ze mee en laat toe wat het met je doet. Let op wát het met je doet. Vertrouw je ze? Kan je iets met wat ze zeggen? Hoe voel je je in de dagen na de behandeling?

Een vierde dingetje om rekening mee te houden: Als je een keuze gemaakt hebt, geef het dan tijd. 

Shiatsu wordt vaak ingezet voor klachten die tijd kosten om op te lossen. Je therapeut geeft je een schatting hoe lang het zal duren om de klacht op te lossen of te verminderen. Ben je het met die schatting eens, geef het dan die tijd. Denk niet halverwege dat het toch niets is: vaak hebben dit soort processen heuvels en dalen waardoor het lijkt alsof je even achteruit gaat of stilstaat terwijl jij alleen maar vooruit wil. Blijf in gesprek met je therapeut als je twijfels hebt.

Welke manier van werken jou ligt, bepaal je zelf.

Heb je nog geen idee? Probeer uit. Wees niet verbaasd als je keuze uiteindelijk vooral af blijkt te hangen van je klik, of afwezigheid daarvan, met de therapeut.

Het is een feit dat we ons makkelijker openstellen voor iemand met wie we een klik hebben. Als je je openstelt kan de behandeling beter aanslaan. 

Dus kijk eens rond. Op websites, social media en letterlijk in de praktijk.

Zorg dat je zelf achter je keuze staat. Zowel ikzelf als mijn collega- shiatsu therapeuten helpen je graag. Aan jou de taak om de behandelaar te vinden die bij jou past.

 

#shiatsu #therapie #Zoetermeer #denhaag #leiden #Rotterdam #Gouda #drukpuntmassage #massagetherapie #keuzes #therapeuten #passendetherapie

Graag tot ziens bij WellWishing!