opleidingen en trainingen

Elementenschool

OP: 10-11-12 november 2020
Drie dagen hard werken, samen en apart, vanuit je eigen huis- of studeer- of werkkamer.
In drie dagen ploegen we door de vijf elementen en hun onderlinge samenhang heen.
We gaan samen door de lesstof heen, je gaat zelf aan de slag met bijbehorende opdrachten, we komen samen voor een vragenronde.
Aan het einde van de drie dagen heb je een flinke berg kennis opgedaan en heb je er al mee gewerkt ook!
Je krijgt er een dik werkboek bij, dat je in de loop van de drie dagen helemaal in gaat vullen.
Dit is echt een typisch gevalletje PARELTJE!!!! In drie dagen tijd word je overladen met kennis, meer dan je normaal gesproken in een fikse opleiding krijgt. En dat voor de absolute STEAL van …. tromgeroffel…. EUR 97.-  (ex BTW)

Voor wie: Voor iedereen met een interesse in holistisch denken en werken. Als je nog helemaal niets van de elementenleer uit de Traditional Chinese Medicine weet, en ook als je al wel een en ander weet maar graag meer kennis wil hebben of nog punten te behalen hebt voor je beroepsvereniging, maar tegelijkertijd wel graag iets bijleert.

Praktisch: De opleiding gaat via internet, je zit dus lekker in je eigen omgeving, volgt een live meeting en gaat daarna offline zelf aan de slag om vervolgens weer online te komen met vragen die je mogelijk hebt. Mocht je een dagdeel niet live aanwezig kunnen zijn, dan kan je dat later terugkijken. Je mist dus niets als je pas later de lesstof
wil volgen. Ook krijg je – en dat is uniek voor deze driedaagse!- een werkboek waarin je zelf de geleerde lesstof kan rangschikken zodat je het naderhand makkelijk terug kan vinden om na te lezen.

LET OP!!! TIJDELIJK!!!
Als extra krijg je het boek Magisch TCM bij de elementenschool kado! 

De Grote Opleiding.
Voor wie?

De opleiding Magisch TCM is bedoeld voor therapeuten en lifecoaches. Professionals die net met hun praktijk gestart zijn en hun weg nog zoeken, maar ook professionals die hun eigen aanpak hebben en een manier zoeken om sneller en beter tot diagnose en oplossing van het probleem te komen. De Traditional Chinese Medicine (TCM) is hier uitermate geschikt voor.

In alle gevallen gaat het erom dat jij een holistische basis zoekt, of uitbreiding van je kennis van die holistische basis.

In de loop van twee jaren neem ik je mee, eerst door de absolute basis van de TCM en dan door de ziekte- en gezondheidskenmerken op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau die hier bij horen.

Ben je meer geïnteresseerd in een stukje zelfontwikkeling? Ook dan is deze opleiding perfect voor jou. Iedereen die zichzelf met liefde en overgave in zelfontwikkeling stort, kan vroeg of laat op therapeutische manier met anderen bezig gaan.

Wat mag je verwachten?

In de lessen gaan we het hebben over Yin/ Yang, Qi en de 5 elementen: aarde metaal water hout en vuur. We gaan ze allemaal apart bekijken en hoe ze samenwerken of elkaar juist tegenwerken.
In het eerste jaar gaat het over de basis, in het tweede jaar gaan we dieper in op alles wat te maken heeft met het in en uit balans gaan van deze onderdelen. Hoe dit effect heeft op lijf, psyche en emoties en ook hoe we daar wat aan gaan doen.

Iedere les bevat een verhaal dat de werking duidelijk maakt. Daarna maken we samen het plaatje compleet. Of liever gezegd, completer. Want de TCM is zo groot en breed, dat vat je niet in een paar jaar aan lessen.
Ook doen we iedere keer ten minste één oefening om de lesstof te verduidelijken.

Centraal staan: ervaren en begrijpen.
Begrip krijgen door beeldend vertellen.
Plaatje compleet maken door gezamenlijk overleg.
Ervaren wat het geleerde betekent dmv een oefening en casussen.

Cursus in kleine groepen
Omdat de ontdekkingsreis centraal staat, vind je bij mij geen grote lesgroepen.
We werken met maximaal acht personen. Hierdoor is er tijd om te ontdekken. Het gaat dan om wat het met jou doet en wat jij erbij opmerkt.

Toekenning punten? Voor beide, de driedaagse en de grote opleiding, heeft de NWP aangegeven punten toe te zullen kennen. Op basis hiervan zullen anderen dit ws ook doen.