opleidingen en trainingen

Voor wie?
De opleiding Magisch TCM is bedoeld voor therapeuten en lifecoaches. Professionals die net met hun praktijk gestart zijn en hun weg nog zoeken, maar ook professionals die hun eigen aanpak hebben en een manier zoeken om sneller en beter tot diagnose en oplossing van het probleem te komen. De Traditional Chinese Medicine (TCM) is hier uitermate geschikt voor.

In alle gevallen gaat het erom dat jij een holistische basis zoekt, of uitbreiding van je kennis van die holistische basis.

In de loop van twee jaren neem ik je mee, eerst door de absolute basis van de TCM en dan door de ziekte- en gezondheidskenmerken op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau die hier bij horen.

Ben je meer geïnteresseerd in een stukje zelfontwikkeling? Ook dan is deze opleiding perfect voor jou. Iedereen die zichzelf met liefde en overgave in zelfontwikkeling stort, kan vroeg of laat op therapeutische manier met anderen bezig gaan.

Wat mag je verwachten?

In de lessen, 18 per lesjaar, gaan we het hebben over Yin/ Yang, Qi en de 5 elementen: aarde metaal water hout en vuur. We gaan ze allemaal apart bekijken en hoe ze samenwerken of elkaar juist tegenwerken.
In het eerste jaar gaat het over de basis, in het tweede jaar gaan we dieper in op alles wat te maken heeft met het in en uit balans gaan van deze onderdelen. Hoe dit effect heeft op lijf, psyche en emoties en ook hoe we daar wat aan gaan doen.

Iedere les bevat een verhaal dat de werking duidelijk maakt. Daarna maken we samen het plaatje compleet. Of liever gezegd, completer. Want de TCM is zo groot en breed, dat vat je niet in een paar jaar aan lessen.
Ook doen we iedere keer ten minste één oefening om de lesstof te verduidelijken.

Centraal staan: ervaren en begrijpen.
Begrip krijgen door beeldend vertellen.
Plaatje compleet maken door gezamenlijk overleg.
Ervaren wat het geleerde betekent dmv een oefening en casussen.

Cursus in kleine groepen
Omdat de ontdekkingsreis centraal staat, vind je bij mij geen grote lesgroepen.
We werken met maximaal acht personen. Hierdoor is er tijd om te ontdekken. Het gaat dan om wat het met jou doet en wat jij erbij opmerkt.

Werk je liever één op één?
Ook dit kan. Het voordeel is dat we er dan de tijd voor kunnen nemen die jij nodig hebt:
Ben je snel en hou je van een cursus- week? Dan kunnen we de lessen in korte tijd inplannen. Heb je juist wat meer tijd nodig, dan plannen we ze verder uit elkaar. We maken een Plan van Aanpak, spreken doelen af, en werken daaraan. Waar nodig stellen we de doelen bij. Dit traject is een combinatie van zelfontwikkeling en scholing en gaat heel diep omdat het vroeg of laat altijd persoonlijk wordt.

Lezingen
Even geen taaie feiten. Geen saaie “ik houd mijn spreekbeurt over-” teksten.
Geen gevoelens van ‘stiekem wachten op de volgende pauze’.
In plaats daarvan een verhaal. Interessant. Goed verteld. Intrigerend. Dé manier om kennis te maken met de TCM, is als er een verhaal over verteld wordt. Zo eentje die je meeneemt in het moment. Zo eentje die je het gevoel geeft dat je het verhaal zelf leeft. Zo eentje waarvan je denkt: ja. Dat.

praktisch
De opleiding bestaat uit twee lesjaren. Ik ben met de NWP in overleg over accreditering/punten toekennen. Daaruit is de tussenstand dat de twee losse jaren als bij- en nascholing punten opleveren voor je. Over de gehele opleiding zijn we nog in overleg maar ik verwacht dat dit uiteindelijk ook toegekend zal worden. Zodra daar meer duidelijkheid over is, vind je dat hier terug.