Opleidingen en trainingen

Onderstaand tref je alle cursussen/trainingen/workshops/opleiding aan, die momenteel gegeven worden.
Per cursus etc wordt duidelijk vermeld of het om een online, offline of ‘op lokatie’ cursus gaat.

Elementenschool

OP: 4 februari 2021
Zes lessen in de elementenleer;

Met de zes lessen ga zelf thuis op eigen tempo aan de slag. Vanaf een maand van tevoren kan je aan het werk. Daarna gaan we samen, online, op 4 februari, nogmaals aan de slag met de materie, vooral die uit les zes. Dan is er tijd voor informatie, voor vragen en voor oefening.

In zes lessen ploegen we door de vijf elementen en hun onderlinge samenhang heen.
Bij iedere les krijg je een hoop informatie en ga je aan de slag met de aard van het element waarover je geleerd hebt. Dit doe je met een opdracht die je uit gaat voeren. Op deze manier leer je de waarde van de elementen als coachingstool voor jezelf of anderen kennen.

Je krijgt er een werkboek bij, dat je in de loop van de zes lessen helemaal in gaat vullen.

Dit is echt een typisch gevalletje PARELTJE!!!!

Je gaat in sneltreinvaart door een heleboel kennis heen. Ook leer je door de oefeningen die erbij horen hoe je die nieuwe kennis coachend in kan zetten. Je kan dit gebruiken voor je eigen leven, of als dat je ding is, voor anderen.

De prijs van deze cursus is EUR 150.- .-  (geen BTW)
Dat is dus €25.- per les, en het werkboek gratis!
Wil je het boek Magisch TCM erbij hebben, daar wordt regelmatig naar verwezen omdat het de lessen nog verder verduidelijkt, dan kan je die er bij bestellen voor de gereduceerde prijs van €17.50 . Let op, dit aan bod geldt niet als je het boek pas later bestelt.

Dus:
Zes lessen waarvan 1 interactief, een werkboek dat je fysiek toegestuurd krijgt en dat jouw persoonlijke naslagwerk wordt, en als je het uitgebreide pakket neemt, het boek Magisch TCM, waarnaar in de cursus regelmatig verwezen wordt en dat perfect is voor een dieper begrip van de elementenleer.

Je schrijft je in voor de cursus door hem aan te schaffen in de webshop !. Let erop dat dat je de versie bestelt die je hebben wil (met of zonder boek Magisch TCM).

Voor wie:  Voor iedereen met een interesse in holistisch denken en werken. Als je noghelemaal niets van de elementenleer uit de Traditional Chinese Medicine weet, en ook als je al wel een en ander weet maar graag meer kennis wil hebben of nog punten te behalen hebt voor je beroepsvereniging, maar tegelijkertijd wel graag iets bijleert.

Praktisch: De opleiding gaat via internet, je zit dus lekker in je eigen omgeving. De eerste vijf lessen neem je op je eigen tempo door. Je maakt op je eigen tempo het bijbehorende huiswerk. De zesde les doen we interactief op 4 februari van 14-17u. Je hebt dan tijd om vragen die je hebt te stellen en we gaan er een geheel van maken door ons te verdiepen in de onderlinge samenhang van de elementen. Ook hier gaan we een opdracht bij maken die onszelf coacht en die je leert zien hoe je de elementenleer coachend voor jezelf of anderen in kan zetten.

De Grote Opleiding.
Voor wie?

De opleiding Magisch TCM is bedoeld voor therapeuten en lifecoaches. Professionals die net met hun praktijk gestart zijn en hun weg nog zoeken, maar ook professionals die hun eigen aanpak hebben en een manier zoeken om sneller en beter tot diagnose en oplossing van het probleem te komen. De Traditional Chinese Medicine (TCM) is hier uitermate geschikt voor.

In alle gevallen gaat het erom dat jij een holistische basis zoekt, of uitbreiding van je kennis van die holistische basis.

In de loop van twee jaren neem ik je mee, eerst door de absolute basis van de TCM en dan door de ziekte- en gezondheidskenmerken op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau die hier bij horen.

Ben je meer geïnteresseerd in een stukje zelfontwikkeling? Ook dan is deze opleiding perfect voor jou. Iedereen die zichzelf met liefde en overgave in zelfontwikkeling stort, kan vroeg of laat op therapeutische manier met anderen bezig gaan.

Wat mag je verwachten?

In de lessen gaan we het hebben over Yin/ Yang, Qi en de 5 elementen: aarde metaal water hout en vuur. We gaan ze allemaal apart bekijken en hoe ze samenwerken of elkaar juist tegenwerken.
In het eerste jaar gaat het over de basis, in het tweede jaar gaan we dieper in op alles wat te maken heeft met het in en uit balans gaan van deze onderdelen. Hoe dit effect heeft op lijf, psyche en emoties en ook hoe we daar wat aan gaan doen.

Iedere les bevat een verhaal dat de werking duidelijk maakt. Daarna maken we samen het plaatje compleet. Of liever gezegd, completer. Want de TCM is zo groot en breed, dat vat je niet in een paar jaar aan lessen.
Ook doen we iedere keer ten minste één oefening om de lesstof te verduidelijken.

Centraal staan: ervaren en begrijpen.
Begrip krijgen door beeldend vertellen.
Plaatje compleet maken door gezamenlijk overleg.
Ervaren wat het geleerde betekent dmv een oefening en casussen.

Cursus in kleine groepen
Omdat de ontdekkingsreis centraal staat, vind je bij mij geen grote lesgroepen.
We werken met maximaal acht personen. Hierdoor is er tijd om te ontdekken. Het gaat dan om wat het met jou doet en wat jij erbij opmerkt.

Toekenning punten? Voor beide, de driedaagse en de grote opleiding, heeft de NWP aangegeven punten toe te zullen kennen. Op basis hiervan zullen anderen dit ws ook doen.