Opleidingen en trainingen

“Opleidingen? Cursussen en workshops? Jij bent toch shiatsu therapeut?”
Dat klopt 🙂
Ik ben shiatsu therapeut en ik help je graag verder. Dat betekent dat als je bij mij voor therapie komt, ik je niet alleen help met mijn massagetherapie, maar dat ik je ook graag kennis en begrip geef. Zodat je zelf verder kan werken aan jouw herstel, naast dat ik dat doe.

Hieruit volgt dat ik uit liefde voor zowel mijn vak als therapeut als uit liefde voor de Traditional Chinese Medicine (TCM) altijd uitleg zal geven om jouw kennis en begrip te vergroten. En daarmee jouw mogelijkheden om jezelf te verbeteren, op welk vlak dan ook.
Iedere cursus die ik geef is hierop gebaseerd.

Ik geef je kennis over de bouwblokken van de TCM

Ik geef je begrip over “de weg erin” en “de weg er weer uit”

Ik geef je structuur in je aanpak.

Aanpak waarvan? Dat bepaal jij.
Misschien wel je grip op je lijf.
Misschien wel je grip op je ziekte.
Misschien wel je grip op je leven.

De vraag maakt niet uit. Het antwoord wel.

Therapie, workshop of les?

Als workshopgever laat ik je zien en voelen hoe je zelf de energie kan laten stromen. Ik neem je mee in de zelf-shiatsu, handmassage of de oliën en geef je de tools om zelf een verschil te maken met je energie. Tijdens de workshop ervaar je het verschil tussen voor en na. Workshops kondig ik aan in de nieuwsbrief en op facebook of ik geef ze op festivals. Wil je op de hoogte blijven? Volg me op facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief .

Als teacher gebruik ik kennis en magische verhalen om je bewuster te maken van de stroming van energie.
Ik geef je kennis over de bouwblokken waaruit de Traditional Chinese Medicine zijn opgebouwd.
Ik laat je zien hoe de bouwblokken met elkaar samenwerken, maar ook hoe ze elkaar tegenwerken.

Door dit spel tussen de bouwblokken te begrijpen, door te begrijpen hoe de energie tussen de bouwblokken zich beweegt, begrijp je op ieder niveau dat je kan bedenken, hoe je de energie kan beĂŻnvloeden.

Dit principe kan je inzetten op ieder vlak van je leven.
Hiermee ga je voor jezelf en je omgeving werken aan lijf, emoties en je plannen voor de toekomst. Onderwerpen zoals ‘wat wil ik met mijn leven’ en ‘hoe kom ik van plan naar uitvoering’ komen in een heel ander daglicht te staan.

Kijk voor meer informatie en aanmelden bij www.wellwishing.nl/opleiding/ en bij www.wellwishing.nl/magischTCM

Onderstaand tref je alle cursussen/trainingen/workshops/opleiding aan, die momenteel gegeven worden.
Per cursus etc wordt duidelijk vermeld of het om een online, offline of ‘op lokatie’ cursus gaat.

Kennis over de bouwblokken van de TCM: Elementenschool

Lessen in de elementenleer;
Met deze vijf lessen ga je zelf thuis op eigen tempo aan de slag. In vijf lessen ploegen we door de vijf elementen heen.
Bij iedere les krijg je een hoop informatie. Echt veel. Je pakt eruit op wat jij wil.
Je gaat aan de slag met de aard van het element waarover je leert. Dit doe je met een opdracht die je uit gaat voeren. Op deze manier leer je de waarde van de elementen als coachingstool voor jezelf of anderen kennen.

Je krijgt er een werkboek bij, dat je in de loop van de vijf lessen helemaal in gaat vullen.
Je krijgt het boek Magisch TCM erbij, dat op authentieke wijze de elementen belicht zodat jij beter begrijpt ‘waar het over gaat’.

Structuur in je aanpak: De zesde les oftewel de onderlinge samenhang tussen de elementen

Deze les is als les zes te volgen, als afsluiter en samenvattend voor de elementenschool.
Je kan hem ook gebruiken als startpunt. Om in te zien hoeveel nut het heeft om je te verdiepen in de elementenleer en de rest van de TCM.
Zet hem in zoals het bij jou past.
“De zesde les” is een dagworkshop op lokatie met zowel veel kennis als veel doen; begrip krijg je door ervaring. Dit staat centraal op deze dag.

Je schrijft je in voor de cursus door hem aan te schaffen in de webshop .

Voor wie:  Voor iedereen met een interesse in holistisch denken en werken. Als je nog helemaal niets van de elementenleer uit de Traditional Chinese Medicine weet, en ook als je al wel een en ander weet maar graag meer kennis wil hebben of nog punten te behalen hebt voor je beroepsvereniging, maar tegelijkertijd wel graag iets bijleert.

Praktisch: De opleiding gaat via internet, je zit dus lekker in je eigen omgeving. De eerste vijf lessen neem je op je eigen tempo door. Je maakt op je eigen tempo het bijbehorende huiswerk

Let op: er zijn twee aanmeldingen mogelijk: elementenschool en zesde les. Zorg dat je de keuze maakt die bij jou past. Wil je beide? Dan klik je beide aan. De zesde les is op lokatie. Het kan dus zijn dat je hem middenin je elementenschool doet. Ook dat is prima.

Begrip over “de weg erin” en “de weg er weer uit”: De Grote Opleiding, ofwel Magisch Leven.

Voor wie?
Voor iedereen die het leven Magisch wil maken. Iets minder theorie dan de elementenschool (alhoewel… grijns) en meer nadruk op jezelf door het proces heen coachen. Je leert iets en brengt het uitgebreid in de praktijk. Er komt een rode draad door alle lessen die er voor zorgt dat jij aan het einde van het traject vooruit kan met je eigen plannen in je leven.

Het gaat erom dat jij een holistische basis zoekt, of uitbreiding van je kennis van die holistische basis.

Wat mag je verwachten?

In de lessen gaan we het hebben over de 5 elementen: metaal water hout en vuur. We gaan ze allemaal apart bekijken en hoe ze samenwerken of elkaar juist tegenwerken.
We gaan iedere les aan de slag met een opdracht of oefening, die altijd in het kader staat van de rode draad door de opleiding; het Magisch maken van ons leven.

Iedere les bevat een verhaal dat de werking duidelijk maakt. Daarna maken we samen het plaatje compleet. Of liever gezegd, completer. Want de TCM is zo groot en breed, dat vat je niet in een paar lessen samen.
Ook doen we iedere keer ten minste Ă©Ă©n oefening om de lesstof te verduidelijken.

Centraal staan: ervaren en begrijpen.
Begrip krijgen door beeldend vertellen.
Plaatje compleet maken door gezamenlijk overleg.
Ervaren wat het geleerde betekent dmv een oefening en casussen.

Cursus in kleine groepen
Omdat de ontdekkingsreis centraal staat, vind je bij mij geen grote lesgroepen.
We werken met maximaal tien personen. Hierdoor is er tijd om te ontdekken. Het gaat dan om wat het met jou doet en wat jij erbij opmerkt.