Mission Statement

Als shiatsu therapeut geef ik je lijf aandacht in de vorm van een massage’gesprek’.
In dat gesprek geef ik aan waar de aandacht zit en waar het heen mag. Ik zorg ervoor dat de energie zich beter verdeelt over het hele lijf en dat het overal stroomt zoals het hoort. Hier wat afremmen, daar aansporen. Het lijf weet het eigenlijk zelf heel goed alleen soms is het de draad een beetje kwijt.
Zo’n massage’gesprek’ tussen mijn handen en jouw lijf zegt dan ‘weet je nog?’ en je lijf zegt ‘o ja, dat is waar ook’ en het kan weer verder. Het mooie hiervan is dat, terwijl het gesprek heel concreet en fysiek is, er ook op emotioneel gebied de energie weer gaat stromen. Terwijl we met fysieke problemen bezig zijn, kan je een paar tranen laten en een oude herinnering loslaten, of weet je ineens de oplossing voor je langlopende probleem. Een keer diep ademhalen zorgt ervoor dat je weer kan glimlachen.

Als workshopgever laat ik je zien en voelen hoe je zelf de energie kan laten stromen. Ik neem je mee in de zelf-shiatsu, handmassage of de oliën en geef je de tools om zelf een verschil te maken met je energie. Tijdens de workshop ervaar je het verschil tussen voor en na. Workshops kondig ik aan in de nieuwsbrief en op facebook of ik geef ze op festivals. Wil je op de hoogte blijven? Volg me op facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief .

Als teacher gebruik ik kennis en magische verhalen om je bewuster te maken van de stroming van energie.
Ik geef je kennis over de bouwblokken waaruit de Traditional Chinese Medicine zijn opgebouwd.
Ik laat je zien hoe de bouwblokken met elkaar samenwerken, maar ook hoe ze elkaar tegenwerken.

Door dit spel tussen de bouwblokken te begrijpen, door te begrijpen hoe de energie tussen de bouwblokken zich beweegt, begrijp je op ieder niveau dat je kan bedenken, hoe je de energie kan beïnvloeden.

Dit principe kan je inzetten op ieder vlak van je leven.
Hiermee ga je voor jezelf en je omgeving werken aan lijf, emoties en je plannen voor de toekomst. Onderwerpen zoals ‘wat wil ik met mijn leven’ en ‘hoe kom ik van plan naar uitvoering’ komen in een heel ander daglicht te staan. Om in de termen van Magisch Leven met Magisch TCM te blijven: je wordt er Zielsgelukkig van. En ik ook!