Overgangsweer..

De ene dag is het koud en nat, de volgende is het weer lekker warm… en steeds meer mensen om je heen (of jijzelf ook) lopen te snotteren en te kuchen.
Hoe blijf je dan gezond?
Naast de bekende “zorg voor voldoende vitamines en mineralen”, is er nog niets dat je kan doen. Dat zit meer in het holistische gedachtengoed en in de TCM. En dat is dat je je lijf klaar stoomt voor de koudere tijden.
Dat doe je niet door eigenwijs en tegen beter weten in zonder jas naar buiten te gaan op een koude dag, maar wel door jezelf een beetje uit te dagen;

  • drink tenminste 1x per dag (nee dat hoeft van mij niet in de regen als je geen overkapping hebt natuurlijk) een lekkere kop thee (of koffie) buiten. ’s Ochtends is hier een heerlijk moment voor, maar wat dacht je van ’s avonds, bij een vuurkorf? Deken om je heen (let op brandgevaar), en genieten maar.
    Kleed jezelf warm genoeg maar overdrijf het niet.
  • Loop, als je iets uit de schuur moet halen, bijvoorbeeld, eens op blote voeten naar de schuur in plaats van je sokken en schoenen er voor aan te doen.
  • Wandel elke dag een half uur, ook -juist- als het net wat kouder is dan je zou willen.
    Liever extra warm aankleden en wél naar buiten, dan maar gewoon binnen blijven.

Als je dit iedere dag volhoudt, zal je na een tijdje merken dat je net wat beter bestand bent tegen de kou en net wat beter je eigen warmte vasthoudt.
Zo werk je ongemerkt aan een gezonder lijf.