Archief Blog

23 november 2014

Na het lange verhaal van vorige maand, houd ik het dit keer eens kort 🙂

Heb je het nog niet gelezen, lees het dan nu even; het geeft een goed beeld van wat ik doe, al zeg ik het zelf. En wil je weten wat anderen van mijn massages vinden? Af en toe denk ik er aan om aan mijn cliënten te vragen of ze hun mening op facebook willen vermelden. En soms doen ze dat. Dus als je wat recensies wil lezen, kijk dan eens op karenshiatsu op facebook. Zie je daar!

———————————————————-

20 oktober 2014

In het woud van ontspanning en massage aanbiedende mensen en bedrijven is het vaak lastig om je eigen weg te vinden, als klant. Waarschijnlijk heb je via internet en of folders al rondgekeken naar wat er bij jou in de buurt allemaal te vinden. Hier in de buurt, en waarschijnlijk bij jou ook, is er nog al veel te vinden. Het ene spreekt je aan, het andere niet, maar wees eens eerlijk; heb  je zelf echt een goed beeld van wat je nu eigenlijk zoekt? Want grappig genoeg varieert het aanbod wat je vindt al aan de hand van de zoekvraag die uitzendt…

Je kent, als je mijn pagina bekeken hebt, mijn motto, al zou ik hem beter mijn leefregel kunnen noemen: “ontspanning is het verwijderen van blokkades die onnodig energie kosten. Verwijder je de blokkade dan krijg je er energie voor terug!” Voor mij is dit een vaststaand feit. Dat komt omdat ik zelf al heb mogen ervaren hoe dit proces werkt, en hoe lichamelijk doorwerkt op geestelijk en vice versa. Toch kan ik me voorstellen dat het vreemd klinkt. Misschien wel erg ver van je bed. Daarom een voorbeeld om het te verduidelijken;

misschien ken je de situatie wel; altijd in periodes van drukte of spanning komt -verwacht of onverwacht- die koppijn opzetten. Bij de één blijf het bij koppijn, bij de ander wordt het meteen een migraine. De ernst varieert maar het principe is hetzelfde; achteraf weet je dat het moment waarop je die hoofdpijn kreeg was voorspelbaar voor jou omdat dit je vaker overkomt. Wat je je mogelijk niet geheel realiseert is dat die aanval van jou afdwingt wat je jezelf niet wenste te geven ‘want dat kan nu even niet’: rust. Ontspanning. Zeur even niet aan mijn hoofd want ik kan niet eens geluid verdragen dus jouw gezeur al helemaal niet. Je lichaam saboteert jou om heel gezonde redenen; het was namelijk allemaal teveel.

Wat ontspanning doet, is het voorkomen van de aanval, of als je je hebt laten overvallen door de hoofdpijn of migraine, het versnellen van het genezingsproces. Ontspannen kan op iedere bij jou passende manier. Meditatie, yoga, sauna, of misschien wel met je hengel naar de sloot en vissen, of een balletje slaan op de golfbaan? Shiatsu is ook een manier. Mijn shiatsu massage helpt in dit geval met het versnellen van herstel door de energiebanen weer goed te laten doorstromen. Oosters energetisch gezien is het namelijk zo dat alles wat niet stroom, blokkeert. En alles wat blokkeert, veroorzaakt pijn. Zo niet fysiek dan wel geestelijk. Ja, het is een sterk vereenvoudigde kijk op de Oosterse leer, maar het maakt wel duidelijk Waarom Het Werkt. Als de banen weer goed doorstroomd raken, wordt het teveel aan energie dat zich opgehoopt had, verspreid. Een heel bekend verschijnsel is dat je handen en voeten ineens weer warm worden,  of dat je even plaatselijk begint te zweten.

Loop je dan na een shiatsu massage bij mij fluitend de deur uit terwijl je met zonnebril en oordoppen binnenkwam? Nee, dan zou ik een tovermiddel hebben 😉 . Maar je merkt waarschijnlijk al wel een verschil. Het kan zijn dat de hoofdpijn al sterk verminderd is, het kan zijn dat je hierna voor het eerst in dagen weer heerlijk en lang kan slapen, het kan zijn dat je weken naderhand je ineens realiseert dat je -in tegenstelling tot normaal- al weken geen aanval meer hebt gehad… hoe het uitwerkt is persoonsgebonden, maar dat ontspanning positief doorwerkt, is voor mij een feit.

Wil je het eens uitproberen? Maak dan een afspraak met mij via de contactpagina; ik zie je graag op mijn mat!

—————————————————-

3 oktober 2014
Op dinsdag 28 oktober vind je me op de Ladies Movie Night bij Utopolis Zoetermeer! Op deze dames-avond wordt er een premiére film gedraaid. In de pauze en vooraf presenteren een aantal bedrijven zich, waaronder dus Wellwishing. Je kan een klein voorproefje van shiatsu massage krijgen en in de loterij valt een behandeling te winnen. Komen dus! 🙂

—————————————————–
5 september 2014
Vandaag is het zover! Op zich een kleine adimistratieve handeling, maar gevoelsmatig een Grote Stap; ik heb mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel!

——————————————————
25 augustus 2014
De zomervakantie is bijna voorbij, alles komt langzaamaan weer op gang. Komende week zijn hier de schoolvakanties ook weer afgelopen en je ziet de wielen en raderen langzaamaan sneller gaan draaien.
Zelf ben ik, naast het behandelen van clienten, begonnen aan soort van business-challenge, die mij als beginnende zelfstandige moet gaan helpen om mijn bedrijf goed op de rit te zetten. Via ‪#‎magicbusiness‬ ga ik op geheel bij mij passende wijze kijken of ik mijn focus nog verder kan omzetten in business-aktie. Ik heb er zin in!
In de tussentijd ben je natuurlijk nog steeds van harte welkom voor een massage, en voor informatie voor de opleiding. Tot ziens bij Wellwishing!

—————————————————

19 juli 2014
Wat een hitte!
Ik vind het voor een keer wel lekker hoor, maar ben een echte Hollander en dus niet gemaakt voor constante hoge temperaturen. 🙂
Mocht je nu met dit weer gemasseerd worden/zijn, denk dan extra aan de gouden regel: Zorg dat je voldoende drinkt!!
Want nu heb je twee in plaats van één reden om extra vocht binnen te willen krijgen;
de warmte zorgt voor vochtverlies, en de massage zorgt voor het vrijkomen van afvalstoffen die je lichaam mogen verlaten en daar hebben ze water voor nodig.
Dus denk eraan; drink voldoende water, en vervang het water niet voor koffie of alcohol-houdende dranken die ondanks dat ze nat zijn vocht aan je lijf onttrekken…
Geniet van de zomer!

——————————————
Op 5 en 6 juli heb ik gemasseerd tijdens het Heartbonds festival in Brabant; twee dagen vol met workshops op het gebied van esoterie, sjamanisme en spiritualiteit, en van hoelahoop tot heftig lessen tot boogschieten.
Wat was het leuk om hier te mogen masseren en wat heb ik een hoop leuke mensen op mijn mat mogen begroeten!
Ik weet nu dat ik dit een leuke manier vind om het festivalseizoen te combineren met mijn passie, masseren.

Voor massages ben ik -ook in de zomermaanden- bereikbaar via de adressen en telnrs op de contactpagina.
Tot snel ziens op mijn mat!