Shiatsu op afstand

Vanochtend werd ik heerlijk uitgeslapen wakker. Zoals het hoort, zeg maar. Een paar jaar terug was dat wel anders. Toen lag ik regelmatig een nacht wakker. Buikpijn. Of rusteloze benen. En soms door gepieker.

Slapeloze nachten doen niemand goed, mij zo mogelijk nog minder. Ik word echt onplezierig als ik slaaptekort heb. Sorry!

Buikpijn is een echte spelbreker als het om lekker slapen gaat. Ik heb er met vlagen last van. Ineens kan ik dan dagen achtereen een opgeblazen en pijnlijke buik hebben. Probeer daar maar eens mee te slapen. Mij lukt dat niet.
Voordat ik dan weet wat ik eet dat momenteel niet goed gaat, ben ik een tijdje verder.

Hierdoor ging ik nadenken over de opties die ik had.
Oliën helpen mij vaak enorm.
Maar als je ‘s nachts in bed wakker ligt, is een olietje uitzoeken niet altijd het meest handige.
Dus begon ik mijn buik te masseren.
Het voordeel voor mij is dat ik uiteraard wel weet hoe ik een buik moet masseren. En nu deed ik dat op mezelf.

Tien minuten later sliep ik.

Dat had ik niet verwacht! In de loop van de tijd hierna kwam ik erachter hoe ik mezelf het beste kon masseren om pijn in buik weg te krijgen, maar ook hoe ik ervoor kon zorgen dat ik niet wakker lag van gepieker of rusteloze benen.

Zelf-shiatsu is het masseren van je eigen lijf volgens een vast patroon en met specifieke shiatsu technieken.

Ik leerde hierover tijdens een bijscholing shiatsu. Ik vond het idee interessant maar deed er in eerste instantie niets mee. Dat veranderde in een periode van opvlammende buikproblemen. Ik lag ineens nacht na nacht wakker met buikpijn. Met nog geen idee wat de oorzaak was, had ik weinig andere keuze dan proberen mijn buik te ondersteunen.

Het met shiatsu technieken masseren van mijn eigen lijf kwam tot leven. Ineens werd me duidelijk hoeveel nut het heeft om jezelf te masseren als een bezoekje aan de shiatsu therapeut er even niet inzit (die ziet me aankomen midden in de nacht 😉 )

Nu, met een alweer verlengde lockdown, komt de zelf-shiatsu in een ander daglicht te staan.

Want jou masseren mag ik nu niet. Maar jou begeleiden terwijl jij jezelf masseert, dat mag wel, dat kan op anderhalve meter afstand.

Denk je dat dit iets voor jou is? In de nieuwsbrief van deze week vertel ik er nog wat meer over. Mail mij om een exemplaar te ontvangen als je je nog niet ingeschreven hebt voor de nieuwsbrief.
Boek dan een afspraak in op supersaas //www.wellwishing.nl/zelf-shiatsu/ of neem contact met mij op, dan gaan we samen aan de slag.

Want waarom zouden we stil gaan zitten als we onszelf kunnen masseren?