SRT Shiatsu Release Therapie

Naast de ‘bekende’ shiatsu masseertechniek, waarbij je met duimdruk over de meridianen op je lichaam gemasseerd wordt, bestaat er ook een andere techniek.
Deze heet SRT, wat kort is voor shiatsu release therapie. Deze techniek wordt vaak gecombineerd met de massagetechniek en heeft een heel eigen werking.

SRT wordt meestal ingezet als problemen vooral vastgezet zijn in de emoties. Zoals je mogelijk wel weet, gaat de TCM (traditional chinese medicine) uit van de eenheid van lichaam en geest. Problemen kunnen op beide gebieden ontstaan en los van de oorsprong ook op beide plekken vast gaan zitten.
Zo kan een fysiek probleem uiteindelijk emotionele klachten geven maar ook omgekeerd.

SRT richt zich dus op zachte manier op de klachten die op emotioneel gebied vast zijn gaan zitten. Nee dat wil niet zeggen dat je je dagen huilend doorbrengt of dat je zelf het idee hebt heel emotioneel te reageren op alles! Ja, dat kan wel, maar dat hoeft niet.

Wat bijvoorbeeld kan, is dat je een tijdlang een probleem hebt gehad. en nadat dat opgelost is, blijf je last houden van bepaalde pijnen. Daar is dus je oude probleem vastgeslagen. Als shiatsu-massage hier onvoldoende op doet, kan SRT ingezet worden.

En dat is maar een klein voorbeeld.
Ik heb al veel mooie resultaten mogen zien van de SRT-behandelingen en vind ze dan ook een zeer waardevolle aanvulling in mijn praktijk.
Mogelijk dat het jou ook dat stapje verder op je pad helpt?

Kijk voor meer informatie op www.wellwishing.nl