Blogberichten

Stilte voor de Storm

Sluit Water af, Hout staat nu echt voor de deur.
Van Dromen naar Doen.
Als je in de HOUT-tijd gaat DOEN in plaats van DROMEN zoals je in Water deed de afgelopen drie maanden, dan kan je dat beter wel voorbereiden.
Denk hierbij naast praktische zaken aan de emotionele en spirituele kant. Als je in actie gaat terwijl je emotioneel of spiritueel nog vol in rust staat, dan ga je op barsten en scherven af.
Zoals je bij sport zorgt voor een goede voorbereiding en opwarming voor je echt gaat trainen om blessures te voorkomen, zo doe je dat ook emotioneel en spiritueel.
De overgang van Water naar Hout laat zich niet tegenhouden. Het gebeurt ongeacht of jij daar klaar voor bent. Ook als je niet van plan bent ernaar te handelen. De voorjaarsschoonmaak is hier een goed voorbeeld van; we zitten nog midden in de winter en ineens op een mooie zonnige dag gooien we alle ramen open, wassen gordijnen en halen eens extra een dweil door het huis.
Heb je wel eens opgelet hoe dit voor je gedachten en gevoelens geldt? We ervaren onrust. Willen nu toch echt die cursus gaan doen, een verandering in onze manier van werken doorvoeren of misschien roept ons gevoel wel om te gaan verhuizen naar de andere kant van het land.
Hier meteen op handelen is misschien wat al te enthousiast. Maar actie ondernemen op de kleine stapjes, voorbereiden van de grotere stappen mochten die over een tijdje ├ęcht werkelijkheid worden, dat kan wel.
Mijn advies: voel de onrust, kijk waar je alvast stappen kan zetten, kom alvast in beweging. Zoals je een meditatie eerst je vingers en tenen gaat bewegen, dan je handen en voeten en daarna pas de rest van je lijf, zo ga je nu ook met kleine stapjes een beetje de actie in.