TCM voor masseurs

He masseur, hoe werk jij?
Mijn antwoord hierop is dit:
“Ik werk op basis van een combinatie van kennis, ervaring en gevoel. Juist door deze combinatie kan ik effectief werken: gevoel en ervaring geven al snel aan of iemand in een specifieke groep valt, en mijn kennis zorgt ervoor dat ik hierdoor sneller effectief kan behandelen. Met groepen bedoel ik niet alleen soorten klachten maar vooral ook karakters, karaktertrekjes, aspecten van personen die hun uniek maken en tegelijkertijd indeelbaar en bijzondere groepen.”
Heb jij ook Denkers in je praktijk? Altijd in hun hoofd. Willen het liefst tijdens de behandeling al horen wat er “mis” is met ze. Zelfs als ze denken dat ze ontspannen, staat hun brein op alert.
Deze cliënten komen allemaal met hun eigen redenen naar mij toe. Soms gerelateerd aan het “in hun hoofd zitten”, soms lijkt het in eerste instantie daar niets mee te maken te hebben.
Toch merk ik dat ik bij deze groep cliënten altijd punten inzet die helpen om uit het hoofd en in het lijf te zakken. Dit uiteraard naast punten die specifiek zijn voor de klacht waarmee ze komen.
En zo werkt het niet alleen bij deze groep maar bij iedere groep die ik kan onderscheiden binnen mijn praktijk. Door de jaren heen leerde ik inzien dat iemand ongeacht de reden waarvoor die komt, een bepaald karakter heeft en daarmee bepaalde massagehandelingen of – technieken goed kan gebruiken.
Nou houd ik er zelf van als ik gevoel en kennis met elkaar kan laten samenwerken. Daarom heb ik vanaf mijn eerste dag praktijkvoering gezocht naar de redenen van het Waarom. Waarom ik bepaalde punten bij bepaalde cliënten graag gebruik. Waarom andere punten mijn aandacht trekken dan waar ik mee bezig was. Waarom bepaalde karakters extra goed reageren op sommige puntcombinaties.
Iedere keer als mij iets opvalt – ja ik doe dit nog steeds- in mijn behandeling van een cliënt, zoek ik uit wat er achter zou kunnen zitten. Zo werd en wordt mijn kennis steeds groter.
Ik haal die kennis uit de TCM, Traditional Chinese Medicine oftewel de holistische visie op het leven zoals die in het Oosten zeer uitgebreid onderzocht en beschreven is.
Het magische van de TCM is dat je met heel weinig kennis al heel ver komt. Alles wat je extra leert, verdiept je kennis en mogelijkheden met grote stappen.
Zo kan je alles en iedereen, lichamen, gedragingen en klachten, indelen in maar vijf elementen.
Vanuit die elementen kan je verder inzoomen.
Ieder element biedt je eigen behandelmogelijkheden.
Echt Magisch is dat!
Valt het jou ook op dat je je cliënten niet altijd hetzelfde behandelt? Dat je bijvoorbeeld bij mensen met een diep verdriet veel zachter te werk gaat dan je anders zou doen? Dat je bij mensen met verteringsproblemen eigenlijk altijd de bovenbenen extra aandacht geeft? Of dat je mensen uit hun hoofd haalt door de handen extra aandacht te geven?
Zou je meer willen weten over welk element daarachter zit? Zodat je je kennis en ervaring kan combineren en nog gerichter je cliënten kan helpen? Zodat de behandeling nog meer effect heeft?
Kom dan naar Magisch TCM voor masseurs. 
Een laagdrempelige en tegelijkertijd intensieve cursus speciaal voor masseurs die interesse hebben in de Magische kennis uit de TCM.
In de loop van 2023 gaan we iedere tweede dinsdag een middag samen zitten voor theorie en praktijk. We gaan leren over de loop van de meridianen, karaktertrekken die daarbij horen en klachten die je mag verwachten als zo’n meridiaan uit evenwicht is.
Uiteraard gaan we ook samen bekijken hoe we die klachten binnen ons vakgebied massage kunnen aanpakken.
Is het wat voor jou? Ben je masseur en ben je geïnteresseerd op basis van wat je net las?
Dan is dit zeker voor jou.
Wat is het niet: Je leert geen nieuwe massage technieken aan. Die heb je al. Ook is het geen opleiding in puntlokalisatie.
Wat is het dan wel? Je krijgt veel kennis en inzicht in hoe Body Mind en Spirit samenwerken. Hoe problemen ontstaan volgend de TCM en hoe je kan helpen die er weer uit te werken. Je leert over de elementen uit de Chinese elementenleer, welke lichaamsdelen en weefsels en emoties er bij verschillende elementen horen en over hoe ze elkaar beïnvloeden. Hierdoor leer je zelf bepalen hoe je je eigen cliënten nog beter kan helpen dan je nu al doet.
Interesse?
We starten op dinsdag 7 maart.
Data: 7 maart, 21 maart, 4 april, 18 april, 9 mei, 23 mei.
Aanmelden doe je middels een mailtje aan info@wellwishing.nl waarna je een verzoek tot betaling krijgt. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail met details mbt wat mee te nemen etc.
Jouw investering in jezelf en je eigen bedrijf:
6×50,- ofwel 300 euro, mag in overleg in delen betaald, zolang laatste deel voor de start van de cursus betaald is.
Wat je hiervoor krijgt:
  • Zes middagen offline,
  • een verhalen/lesboek en
  • veel informatie.
Voor #shiatsu #masseurs, voor #holistisch en# energetisch masseurs, voor masseurs die op hun #gevoel werken.