Blogberichten

Water element, de samenwerker

Water -de Samenwerker

Water is het element dat in één opzicht verschilt van de andere elementen, Hout Vuur Aarde en Metaal: alhoewel het een vreselijk belangrijk element is, kan het eigenlijk niets zelf.

Kijk maar naar water zoals het uit de kraan komt: zonder iets om het vast te houden zoals een glas, kan het niet op zijn plaats blijven.
Zonder iets dat het verplaatst, kan het niet zichzelf verplaatsen.

Water vertrouwt op de andere elementen om daarmee te helpen. Aarde houdt water op zijn plek. Hout laat water van de ene naar de andere plek bewegen (denk aan de capillaire werking in een plant). Vuur laat water van vorm veranderen (vast naar vloeibaar naar damp).
Daarmee kan je dus zeggen dat Water meester is in twee dingen: 1) vertrouwen op een ander en 2) samenwerken met die ander. Nou is vertrouwen iets dat ook bij Metaal hoort, in een iets andere capaciteit, dus Samenwerken is de kracht van Water.

Hoe weet je zeker dat jouw Water uit zijn element is? Dan voel je je helemaal alleen terwijlje het niet bent. Alsof er niemand is die jou steunt. Alsof er niemand is die je kan vertrouwen. En niemand jou zelfs maar ziet staan. Voel je je zo? Dan is het tijd om je Water element te voeden.

Het voeden van Water kan letterlijk, met alles wat in de zee leeft en voor de mens eetbaar is. En met oefeningen waarin je je eigen IK opkrikt. Jezelf omhoog praat in plaats van naar beneden. Je jezelf niet afvraagt “wie denk je wel dat je bent?”, maar jezelf vertelt wie je bent, wat je kan en waar je geweldig in bent.

Weet je niet of het werkt? Probeer het eens uit.

.

#zoetermeer #tcm #therapie #ontspanning #elementenleer #5elementen #water #selkie #vertrouwen