Blogberichten

Water, het samenwerkende element

“Oké lopen maar. Die kant op graag”. Ik wijs het nog aan ook. Mijn arm wijst overduidelijk naar het putje in de badkamervloer. Toch beweegt het water niet. Er ligt een plas waar het niet hoort en no way dat die zich verplaatst. Ik wijs nogmaals de weg. “Daarheen graag.” Uiteindelijk pak ik de trekker er maar bij. Probleem opgelost.

De andere kant op is net zo’n probleem.
Heb je wel eens geprobeerd water in je handen te houden? Houd de kraan boven je handen en laat maar stromen dat water. Het komt de kraan uit, vult het kommetje van je handen… en dan loopt het tussen je vingers door weer weg. Er blijft niet veel van over, anders dan natte handen.

In beide gevallen kan ik wel boos worden op het water omdat het zich niet zo gedraagt als ik zou willen, maar we weten allebei dat dat onzinnig is. Het is geen onwil van het water.

Water kan echt heel veel. Water is nodig voor bijna alles in het leven. Water draagt het leven.

Maar als je er iets van wil, dan zal je het moeten helpen.

Water alleen kan niet op zijn plaats blijven. Water alleen kan zich niet verplaatsen.
Water alleen kan niet van vorm veranderen.

Water kan wel van vorm veranderen als ik het verwarm of bevries. De temperatuur helpt een handje. En wil ik dat water op zijn plaats blijft? Dan zal ik het iets moeten geven om zich aan vast te houden. Een kommetje kan dat. Aarde kan dat ook.
Verplaatsen kan water als ik het op een helling zet, maar ook als ik een plant aan de mix toevoeg: de capillaire werking van hout zorgt ervoor dat het water zich kan verplaatsen.

Met het element Water zien we precies hetzelfde. Water als element is superbelangrijk. Alle energie wordt bij dit element opgeslagen. Water heeft de kracht van vernieuwing in zich. En omdat Water veel dingen niet zelf kan, is het een ster geworden in iets anders belangrijks: samenwerking.

Water met Aarde blijft op zijn plaats.
Water met Hout verplaatst zich.
Water met Vuur verandert van vorm.

Laten we Water in ere houden en gaan samenwerken. Samen werken aan verbetering. Samen zorgen dat plannen uitgevoerd kunnen worden. Samen zorgen dat onze toekomst er anders uitziet.

En zo komen we aan bij onze Goede Voornemens. Zullen we er samen voor zorgen dat ze slagen dit jaar? Zullen we samen kijken wat de wens is die er onder ligt? Wat er in de weg staat? En hoe je ervoor gaat zorgen dat je deze Goede Voornemens omzet in een geslaagd plan?

De shiatsu XL van januari tot en met maart gaat over de goede voornemens. We gaan, juist in de Water-tijd van het jaar, samen aan de slag met de elementenleer en jouw doel. Zodra we jouw doel, je ‘reden waarom’ en je obstakels in beeld hebben, gaan we het plan dat we bedachten in je lijf inmasseren zodat Body Mind en Spirit met hun neus dezelfde kant op staan. Alleen op die manier krijg je de samenwerking die je nodig hebt om je plannen te laten slagen.

Goed plan?
Bel mail of app me en we maken onze 1 op 1 afspraak voor de shiatsu XL Goede Voornemens.

#tcm #goedevoornemens #water #element #5elementen #tcg #plannen #uitvoeren #Zoetermeer #gouda #leiden #berkelenrodenrijs