Wie ben ik

Mijn naam is Karen Tolido.

Ik ben 45 jaar jong, gelukkig getrouwd en trotse moeder van twee pubers. En ik ben natuurgeneeskundig shiatsu therapeut. Dit betekent dat ik een vijfjarige hbo opleiding heb gevolgd, waarin niet alleen de shiatsu massage en zijn verschillende mogelijkheden van behandeling uitgebreid aan bod komen, maar ook de Traditionele Chinese Geneeskunst (ook wel TCG of TCM genoemd). Daarnaast medische basisvakken, antropologie, Traditionele Europese Geneeskunst (TEN) en nog meer.

Voor mij als persoon staat het holistisch denkbeeld voorop; kort gezegd: kijk naar het geheel van persoon, leefsituatie en klacht in plaats van alleen naar de klacht.

Verandering in hoe je je voelt is te bereiken via meerdere wegen en het zelf herstellend vermogen van het eigen lichaam staat voorop.

Als je er van uit gaat dat lichaam en geest één zijn dan is het logisch dat lichamelijke klachten een psychisch gevolg kunnen hebben en omgekeerd.

Ik heb in mijn eigen leventje mogen ervaren hoeveel nut shiatsu heeft als je chronisch ziek bent en ik heb mogen merken hoeveel effect het kan hebben als je chronisch pijn hebt.

Shiatsu massage is voor mij een middel om een doel te bereiken. Namelijk om mensen verder te helpen op hun eigen pad. Dit zie je ook terug in de behandelingen; deze zijn op de persoon afgestemd, om zo zowel de kwaal te lijf te gaan als te voorkomen dat de kwaal in een andere vorm weer terug komt omdat het onderliggende probleem niet zou zijn aangepakt.

Een logisch gevolg van bovenstaande, is dat ik alle kennis die ik zelf in de loop van de jaren heb opgedaan in de TCM, maar ook in andere holistische levenswijzen en hulpmiddelen, gebundeld heb in een jaaropleiding.
Wil je dus zelf aan de slag met de Traditional Chinese Medicine, voor thuis of als ondersteuning van je therapie- of coachingspraktijk? Kijk dan eens op de opleidingspagina.