Magisch Leven met Magisch TCM -de cursus

*Waarom deze cursus? 

Ziels-gelukkig?  Ik hoorde wel eens mensen zeggen dat ze zielsgelukkig zijn. En dan vroeg ik mij af of zij daar hetzelfde mee bedoelden als ik. Ik kende zielsgelukkig zijn alleen als momentopname. Een moment van pure ecstase, duizelend geluk om een bereikt doel, een absoluut hoogtepunt. En even later weer verdwenen.

Ik moet je zeggen dat ik dat naar vind. Dat het dan weer weg is. Geluk is geweldig, daar heb je een flinke portie van nodig, zeker als er zware tijden tegenover staan. Maar als zielsgelukkig alleen op zulke kleine momenten kan, is het dan het nastreven waard?

Is dat dan wel echt zielsgeluk?

Ben jij dat? Zielsgelukkig?
Wanneer ben je dat? Hoe weet je dat?
En hoe zit dat met de ziel?

In onze westelijke denkwereld doen we niet echt aan De Ziel.
Toch weten we allemaal ergens diep binnenin ons best wat ermee bedoeld wordt, toch?
Ondanks dat we in de westerse wereld alleen een “Ik” en een “lijf” kennen, hebben we het over “met hart en ziel” ergens aan werken en over zielsgelukkig zijn.
Dus we weten het wel.

Wanneer ben je nou Zielsgelukkig? En hoe bereik je dat? Gewoon binnen je eigen leven, zonder meteen van een aards nuchter persoon te veranderen in een zwevend figuur?

De Chinezen van vroeger wisten hoe. Die snapten de ziel veel beter. Zij snapten dat Ziel niet los van ons staat. Dat Ziel onderdeel is van ons. Dat we het niet kunnen zien maar er wel rekening mee kunnen houden. Dat dit het leven mooier maakt. Dat zielsgeluk het hoogst mogelijk haalbare geluk is. Je kan zonder, maar het leven is mooier mét. Zij wisten ook hoe je dat bereikt.
En heel fijn voor ons, ze schreven hun bevindingen op!

Zo vertelt de Chinese overlevering hoe een mens opgebouwd is uit de helft aards materiaal (zie dat als het stoffelijk lijf en DNA dat je van je ouders meekrijgt) en de helft energie, je zou kunnen zeggen ‘sterrenstof’, uit het grote Al. Die twee delen samen vormen jou als persoon. Na je dood val je ook weer uiteen in die twee delen.

Het stoffelijke gaat terug de aarde in, de andere helft gaat terug naar het grote Al.
Je ziel is dat deel dat terugkeert naar het grote Al.

Mooi hè? Niets vaag, nee, heel concreet, je bestaat voor de ene helft uit tastbaar en de andere helft uit niet-tastbaar. Punt.

De ziel komt vaker op aarde en gebruikt het het aardse materiaal om zijn leven te leiden. Vanuit hier is het een kleine stap naar het idee dat de ziel naar aarde komt om lessen te leren.
Zolang je de lessen leert, blijft de ziel gelukkig. Doe je dingen waar je niet blij van wordt, dan ben je blijkbaar van je zielepad afgestapt en bereikt je ziel niet, zullen we zeggen, zijn volgende diploma. Ziel is dan niet blij. Niet Zielsgelukkig dus.

Dat werk van die oude Chinezen, bij elkaar geharkt door meerdere generaties van artsen en filosofen in het oude China, is een perfecte leidraad voor ons om te werken aan de ziel en daarmee Zielsgelukkig te worden.

Nou ben ik bevooroordeeld omdat ik die Chinese zienswijze, de TCM, al jaren bestudeer en er steeds weer mooie ontdekkingen in doe. Maar het is ook lastige materie. Die Chinezen schrijven vaak niet zo concreet als wat ik je net omschreef. Best lastig. En dan zijn er ook nog de culturele verschillen die zorgen voor een bloemig taalgebruik van een ander soort dan we hier kennen. Dan krijg je uitspraken zoals: ”het hart slaapt in een bedje van bloed”, wat zoveel betekent als dat je fysiek in goede conditie moet zijn, “met goed gevuld bloed”oftewel geen bloedarmoede, om een goede nachtrust te kunnen hebben.

Mijn oplossing, omdat ik je zó graag vertel over de TCM, is deze: ik zet de kennis die ik zelf bijeengesprokkeld heb, om in fantasierijke verhalen en een cursus. Op deze manier kan jij op een veel fijnere manier aan de slag met Zielsgelukkig worden, zonder dat je het gevoel hebt eerst een “professor” te moeten worden.

Zielsgelukkig zijn. Je bereikt het door datgene te doen wat je het allerliefste doet.  Door te luisteren naar je innerlijke stem. Dat hoeft helemaal zo moeilijk niet te zijn. Als je het maar volgens een Plan aanpakt. Dat Plan, gebaseerd op de TCM, heb ik voor je.

Ik neem je er graag op een eigen, westerse,  manier in mee.
Zoek je naar een manier om Zielsgelukkig te worden? Merk je dat je “iets anders” wil maar kom je er niet uit Wat en Hoe? Lukt het je niet om plannen om te zetten in actie?

Kom dan naar Magisch Leven met MagischTCM. En word Zielsgelukkig.

               *voordelen van de cursus

Zoek je naar een manier om Zielsgelukkig te worden?
Merk je dat je “iets anders” wil maar kom je er niet uit Wat en Hoe?
Lukt het je niet om plannen om te zetten in actie?
Met Magisch Leven met Magisch TCM lukt het je wel.

De voordelen:
Werken en leren als het jou uitkomt
en op je eigen tempo.
Je leert aan de hand van beeldende verhalen.
Je steekt net zo veel of weinig van de informatie die je aangeboden krijgt, bij je als jij wil.
Iedere les bevat één of meer oefeningen en opdrachten om de stof begrijpelijker te maken.
Je kiest zelf of je alles alleen wil doen of dat je je aansluit bij Live online lessen en bij offline workshops.

Dus waar wacht je nog op? Kom naar Magisch Leven met Magisch TCM en word Zielsgelukkig!

Schrijf je hier in

Extra!
De gratis les-serie over karakters: “welk type ben jij?” deelt jou en alle mensen om je heen in volgens de wetten van de TCM. Leer bij welk element jij hoort, wat je sterke en verbeterpunten zijn, en aan welke karakters jij het meest hebt om de beste versie van jezelf te worden.
NB: wil je alleen de informatie? Schrijf je in voor de lessen per mail via deze link. Wil je meteen een indruk hebben hoe de cursus Magisch Leven met Magisch TCM eruit ziet? Volg dan deze link en maak vrijblijvend een account aan op Anewspring. Je krijgt dan 10 dagen lang toegang tot de demo van de les-serie Welk type ben jij. In deze omgeving bevindt zich ook de cursus, daarmee is het mogelijk om je de look en feel van de grote cursus in het kleine jasje van de kleine les-serie Welk Type Ben Jij te laten zien.