Magisch Leven met Magisch TCM -de cursus

*Waarom deze cursus?
Wellwishing’s Magisch Leven, de CURSUS

GROEN:

 

  • ONLINE CURSUS
  • Met 15 lessen
  • Met oefeningen en opdrachten
  • Met boek met ondersteunende verhalen
  • Volg de lessen op je eigen tempo.
  • Lees ondersteunende verhalen in je boek Magisch TCM
  • Voer de opdrachten en oefeningen uit voor een beter begrip van de theorie.

GOUD:

Zelfde als GROEN, maar dan met:
OFFLINE zes bijeenkomsten. Op zes losse avonden of drie dagen. Hierin nemen we niet alle stof door, maar gaan met de stof aan de slag zodat je een dieper begrip van de stof krijgt.

DIAMANT:

De jaarcursus.
Start in mei 2022
Met GROEN als naslagwerk, gaan we vijftien lessen volgen, OFFLINE waar kan, ONLINE als dat moet.
NB Heb je GROEN of GOUD al gedaan en wil je eigenlijk toch DIAMANT? Dan neem je contact op met WellWishing en krijg je een korting omdat je de online omgeving al hebt.


Ziels-gelukkig?  Ik hoorde wel eens mensen zeggen dat ze zielsgelukkig zijn. En dan vroeg ik mij af of zij daar hetzelfde mee bedoelden als ik. Ik kende zielsgelukkig zijn alleen als momentopname. Een moment van pure ecstase, duizelend geluk om een bereikt doel, een absoluut hoogtepunt. En even later weer verdwenen.

Ik moet je zeggen dat ik dat naar vind. Dat het dan weer weg is. Geluk is geweldig, daar heb je een flinke portie van nodig, zeker als er zware tijden tegenover staan. Maar als zielsgelukkig alleen op zulke kleine momenten kan, is het dan het nastreven waard?

Is dat dan wel echt zielsgeluk?

Ben jij dat? Zielsgelukkig?
Wanneer ben je dat? Hoe weet je dat?
En hoe zit dat met de ziel?

In onze westelijke denkwereld doen we niet echt aan De Ziel.
Toch weten we allemaal ergens diep binnenin ons best wat ermee bedoeld wordt, toch?
Ondanks dat we in de westerse wereld alleen een “Ik” en een “lijf” kennen, hebben we het over “met hart en ziel” ergens aan werken en over zielsgelukkig zijn.
Dus we weten het wel.

Wanneer ben je nou Zielsgelukkig? En hoe bereik je dat? Gewoon binnen je eigen leven, zonder meteen van een aards nuchter persoon te veranderen in een zwevend figuur?

De Chinezen van vroeger wisten hoe. Die snapten de ziel veel beter. Zij snapten dat Ziel niet los van ons staat. Dat Ziel onderdeel is van ons. Dat we het niet kunnen zien maar er wel rekening mee kunnen houden. Dat dit het leven mooier maakt. Dat zielsgeluk het hoogst mogelijk haalbare geluk is. Je kan zonder, maar het leven is mooier mét. Zij wisten ook hoe je dat bereikt.
En heel fijn voor ons, ze schreven hun bevindingen op!

Zo vertelt de Chinese overlevering hoe een mens opgebouwd is uit de helft aards materiaal (zie dat als het stoffelijk lijf en DNA dat je van je ouders meekrijgt) en de helft energie, je zou kunnen zeggen ‘sterrenstof’, uit het grote Al. Die twee delen samen vormen jou als persoon. Na je dood val je ook weer uiteen in die twee delen.

Het stoffelijke gaat terug de aarde in, de andere helft gaat terug naar het grote Al.
Je ziel is dat deel dat terugkeert naar het grote Al.

Mooi hè? Niets vaag, nee, heel concreet, je bestaat voor de ene helft uit tastbaar en de andere helft uit niet-tastbaar. Punt.

De ziel komt vaker op aarde en gebruikt het het aardse materiaal om zijn leven te leiden. Vanuit hier is het een kleine stap naar het idee dat de ziel naar aarde komt om lessen te leren.
Zolang je de lessen leert, blijft de ziel gelukkig. Doe je dingen waar je niet blij van wordt, dan ben je blijkbaar van je zielepad afgestapt en bereikt je ziel niet, zullen we zeggen, zijn volgende diploma. Ziel is dan niet blij. Niet Zielsgelukkig dus.

Dat werk van die oude Chinezen, bij elkaar geharkt door meerdere generaties van artsen en filosofen in het oude China, is een perfecte leidraad voor ons om te werken aan de ziel en daarmee Zielsgelukkig te worden.

Nou ben ik bevooroordeeld omdat ik die Chinese zienswijze, de TCM, al jaren bestudeer en er steeds weer mooie ontdekkingen in doe. Maar het is ook lastige materie. Die Chinezen schrijven vaak niet zo concreet als wat ik je net omschreef. Best lastig. En dan zijn er ook nog de culturele verschillen die zorgen voor een bloemig taalgebruik van een ander soort dan we hier kennen. Dan krijg je uitspraken zoals: ”het hart slaapt in een bedje van bloed”, wat zoveel betekent als dat je fysiek in goede conditie moet zijn, “met goed gevuld bloed”oftewel geen bloedarmoede, om een goede nachtrust te kunnen hebben.

Mijn oplossing, omdat ik je zó graag vertel over de TCM, is deze: ik zet de kennis die ik zelf bijeengesprokkeld heb, om in fantasierijke verhalen en een cursus. Op deze manier kan jij op een veel fijnere manier aan de slag met Zielsgelukkig worden, zonder dat je het gevoel hebt eerst een “professor” te moeten worden.

Zielsgelukkig zijn. Je bereikt het door datgene te doen wat je het allerliefste doet.  Door te luisteren naar je innerlijke stem. Dat hoeft helemaal zo moeilijk niet te zijn. Als je het maar volgens een Plan aanpakt. Dat Plan, gebaseerd op de TCM, heb ik voor je.

Ik neem je er graag op een eigen, westerse,  manier in mee.
Zoek je naar een manier om Zielsgelukkig te worden? Merk je dat je “iets anders” wil maar kom je er niet uit Wat en Hoe? Lukt het je niet om plannen om te zetten in actie?

Kom dan naar Magisch Leven met MagischTCM. En word Zielsgelukkig.

               *voordelen van de cursus

Zoek je naar een manier om Zielsgelukkig te worden?
Merk je dat je “iets anders” wil maar kom je er niet uit Wat en Hoe?
Lukt het je niet om plannen om te zetten in actie?
Met Magisch Leven met Magisch TCM lukt het je wel.

De voordelen:
Werken en leren als het jou uitkomt
en op je eigen tempo.
Je leert aan de hand van beeldende verhalen.
Je steekt net zo veel of weinig van de informatie die je aangeboden krijgt, bij je als jij wil.
Iedere les bevat één of meer oefeningen en opdrachten om de stof begrijpelijker te maken.
Je kiest zelf of je alles alleen wil doen of dat je je aansluit bij Live online lessen en bij offline workshops.

Dus waar wacht je nog op? Kom naar Magisch Leven met Magisch TCM en word Zielsgelukkig!

Wat leer ik:

Een andere denkwijze. Laat het leven voor je werken in plaats van andersom. Ons is geleerd dat je hard moet werken om je doelen te bepalen. Dat is niet per se fout, maar het gaat voorbij aan het stromen van energie. Als energie kan stromen, kan het leven gebeuren. Daarmee bedoel ik dat je als je in De Flow zit,  alles wat er moet gebeuren makkelijker gaat. Als alles energie is, en dat is het, dan is alles ook stuurbaar als energie. Zie het als de rivier die stroomt. Ga je er met je bootje tegenin dan moet je hard werken. Ga je met de stroom mee,  dan wordt het vooruitkomen een stuk simpeler. De kunst is dus om de rivier te vinden die jouw richting op stroomt,  en daar mee samen te werken.

Binnen Magisch Leven met Magisch TCM leer je theorie en praktijk om je bewust te worden van de energiestroom en daar gebruik van te maken.

Wat heb ik eraan:

Het leven wordt makkelijker. Niet vechten tegen dingen waar je geen invloed op hebt,  geeft meer energie voor dingen die er voor jou toe doen. De dingen die er voor jou toe doen gebeuren in een energiestroom waar jij je mee gaat verbinden. Doordat je je ermee verbindt, ga je instinctief weten wat er moet gebeuren. Onze hersenen weten zo veel meer dan wij doorhebben. Gaan we daar naar luisteren dan wordt het leven vanzelfsprekender.

Magisch Leven met Magisch TCM geeft je inzichten in de energiestroom en hoe die beïnvloed wordt.

Wat moet ik er voor doen:

Je vult je gegevens in in de webshop,  mailadres en thuisadres. Je betaalt voor het pakket van jouw keuze. Daarna krijg je afhankelijk van je keuze een klein of groot pakket thuisgestuurd.

Bij het kleine pakket hoort een doe-het- zelf aanpak van de cursus: deze staat online. Het boek krijg je via de post. Jij gaat op je eigen tempo aan de slag met in totaal 15 lessen inclusief oefeningen en opdrachten. Hoe meer tijd je steekt in het uitwerken van de theorie en de oefeningen en opdrachten,  hoe meer waar voor je geld je hebt.

Kies je voor het grote pakket, dan ga je ook zelf aan de slag, maar je hebt daarnaast recht op zoomcalls of een andere vorm van ondersteuning waarin je je vragen kan stellen. Heb jij een stok achter de deur nodig om aan de slag te blijven? Dan kies je voor deze optie want dan weet je voor welke datum je weer een stuk af wil hebben.
NB binnen deze variant vallen in 2022 meerdere mogelijkheden: je kan kiezen voor zoomcalls, voor een serie van zes lessen in de avond op lokatie, of (met bijbetaling) voor een midweek je onderdompelen in de stof van Magisch Leven. In de webshop en op facebook zal je steeds zien welke mogelijkheden beschikbaar zijn. Wil je iets wat er nu niet tussenstaat? Mail me dan op info @ wellwishing.nl dan neem ik je wensen (voor zover mogelijk) mee in mijn planning.

Hoeveel kost het:

Dat hangt af van het pakket dat je kiest.

Bij GROEN ga je volledig zelf aan de slag. Effectief betaal je nog geen vijfendertig euro per les!

Bij GOUD heb je recht op zoomcalls of andere ondersteuning. Dat betekent dat je voor twintig euro per les extra, bij zoomcalls iedere twee weken de mogelijkheid hebt om al je vragen te stellen en te leren van de vragen van anderen. We behandelen cases die leerlingen zelf inbrengen, ter verduidelijking van de lesstof. Dit is van onschatbare waarde voor het snelle begrip krijgen van de diepte van je eigen kennis. Bij de avondcursus nemen we in zes avonden de lesstof inclusief verdieping en jouw vragen door. Bij de midweek weg (tegen bijbetalig) dompel je je een midweek lang helemaal onder in Magisch Leven.

Veel Gestelde Vragen:

Kan ik ook in delen betalen of de cursus in delen kopen? Nee helaas,  daar is de leeromgeving niet op ingericht.

Hoe lang heb ik om de cursus af te maken? Zo lang als je wilt: de cursus staat sowieso een jaar voor jou klaar. Daarna vraagt de aanbieder van de lesomgeving voor een jaartarief van ca 15 euro (prijs kan anders zijn,  is niet mijn prijs) om de cursus langer te laten staan.
Maar jij kan je eigen uitgebreide aantekeningen maken zodat jij die online omgeving niet meer nodig hebt. Stel je eigen stroomschema op met daarin de voor jou belangrijke stappen en je hebt je eigen cursus altijd bij de hand!

Overtuigd? Koop de cursus vandaag nog! Binnen enkele werkdagen heb je dan het boek en je inlogcodes binnen en kan je aan de slag. Op naar een Magisch Leven in balans!