cursus: Magisch Leven met Magisch TCM

-een zelfcoachingstraject en lessen in de TCM inéén

*Waarom deze cursus?
Magisch Leven is een coachingstraject en lessen in de TCM ineen.
Het voordeel hiervan is dat je niet alleen theorie leert maar dat je iets leert dat je meteen in de praktijk toepast. Door de stappen op de volgorde die je aangereikt wordt, te doorlopen, kom je verder in je leven, zowel in theorie als praktijk.

Doordat je dit geheel op je eigen tempo doorloopt, kan je langer doen over een stuk dat je nu lastig vindt, en korter over iets dat je makkelijk afgaat.

En het mooiste? Je kan steeds terug je cursus in, op ieder moment dat je dat wil, en de stof opnieuw bekijken of de oefening opnieuw uitvoeren. Dat kan handig zijn als je tegen een nieuw probleem oploopt. Je zal zien dat de stof die je hier leert, spelregels zijn die voor het hele leven en op elk niveau gelden en blijven gelden.

WAT KRIJG JE:

  • 14 hoofdstukken
  • Met oefeningen en opdrachten
  • Met GRATIS het boek Magisch TCM met ondersteunende verhalen
  • Volg de lessen op je eigen tempo.
  • Lees ondersteunende verhalen in je boek Magisch TCM
  • Voer de opdrachten en oefeningen uit voor een beter begrip van de theorie.

NB Dit coachingstraject is ook in delen aan te schaffen. NB Let er dan op dat het boek dan niet bij de prijs inbegrepen is, deze bestel je los bij de eerste les die je wil volgen.

WellWishings Magisch Leven is een kenniscursus en coach ineen.

Je kunt het gebruiken om je kennis in de Chinese elementenleer te verdiepen of verbreden, EN/OF je kan ermee aan de slag om je onvervulde, vaak onbewuste, verlangens om te zetten in je (ziels)missie. Zo’n onbewust verlangen laat zich zien als een kriebel. Een terugkerend aandachtspuntje waarvan je steeds maar niet weet wat het nu precies is of waar het precies zit.
Door de oefeningen en opdrachten op volgorde van de hoofdstukken te doen, zet je je eigen toekomst voor je klaar.
Welke kriebel waar aan gekrabt moet worden, heb jij? Weet je wat die kriebel betekent en kan je er wat mee doen? Als een van de antwoorden ‘nee’ is dan helpt WellWishings Magisch Leven je verder. Je wordt je bewust van de oorzaak van de kriebel, van de wens die erachter schuilt, én je gaat aan de slag om die wens vorm te geven.

Welkom bij je keuzemenu Chinese elementenleer!

Binnen dit keuzemenu vind je dat wat bij jou past. WellWishing heeft voor jou de beginselen van de Chinese elementenleer begrijpelijk gemaakt. Met theorie, voorbeelden en doe-opdrachten. Het is een volledige e-cursus geworden.
Cursus is maar een woord. Het is een gedegen training, een opleiding, als dat woord je beter bevalt.

Ik kies voor het woord ‘cursus’ omdat dat voor mij als maker de Keuzevrijheid lijkt geven die ik zoek.

Ik wil het liefst jou, beste lezer, alles vertellen over ieder onderdeel van die absoluut Magsiche Chinese Elementenleer. Over die vijf elementen, die als een soort van kapstok van losse kapstokken fungeren, waar je met heel weinig kennis al veel mee kan. En als je dan nog meer weet… wat een magie is het wat je er dán allemaal mee kunt doen!

Maar leren doe je op je eigen tempo en eigen manier. Die manier is voor veel mensen verschillend.
Ikzelf leer beeldend. Ik maak van alles wat ik moet zien te begrijpen of onthouden een foto of liever nog, een film in mijn hoofd.
Een van mijn beide zoons leert door als een aapje van kennisboom naar kennisboom te springen, steeds een vrucht te bekijken, proeven of uitproberen. Om zo, na heel erg veel heen en weer springen, uiteindelijk van alles heel erg veel te weten.
Weer iemand anders gaat zitten met studiemateriaal en die blijft net zo lang aan die tafel met boeken zitten totdat alles in zijn of haar hoofd gestampt zit.

Alles is ok, zolang je de manier kiest die bij jou past.

Daarom ook, biedt WellWishing dezelfde e-cursus (eigenlijk dus e-opleiding!) op twee manieren aan; OF je koopt les voor les, waarbij je misschien wel met het element begint dat jou het meest aanspreekt, en werkt in de loop van de tijd alle lesblokken af op eigen volgorde.
OF je koopt de hele e-cursus in één keer. Ook dan kan je springen, je kan ook als het aapje van interesse naar interesse springen (bijvoorbeeld eerst eens uitzoeken welke emotie er ieder van de elementen hoort, en dan de organen, en zo verder). Maar je kan ook gewoon, heel logisch, de volgorde van de lesblokken aanhouden en zo een zeer gedegen kennis en ervaring opdoen.

In alle gevallen, als je aan het einde alle lessen gedaan hebt, heb je een fikse opleiding achter de rug. En kan je aan de slag op de manier die bij jou past. Misschien vult het je eigen kennis aan voor je beroep, misschien gebruikt je het als ouder in je gezin, of misschien gebruik je het puur voor jezelf.

Mijn vraag is: welke methode kies jij?

 

KEUZE 1 :

Alles-in-1
Uiteraard is dit het pakket met korting. Je koopt in 1x alle lessen en het boek. Je kan meteen aan de slag, of je wacht heel even tot het boek binnen is, maar dan kan je ook op je eigen tempo aan de slag. Niets of niemand houdt jou nog tegen!

Omdat je alles in één keer koopt, krijg je een blok cadeau. De gehele cursus heeft een waarde van EUR 552,50 maar jij betaalt 477,50 . Dat is mooi meegenomen, toch?

KLIK HIER voor alles in 1

KEUZE 2:

Losse lessen.
Jij weet al van jezelf dat je nu interesse hebt in één element. En dat je daar graag meer over wil weten. En misschien daarna over een volgende en een volgende. Dat coachinggedoe? Dat komt misschien later wel een keer maar is nu niet jouw focus.

Dan is het kopen van losse lessen voor jou ideaal.
Je betaalt EUR 75,- voor ieder blok, -bestaande uit twee lessen.
Ieder blok beslaat een element, één blok gaat over de samenwerking tussen de elementen. Zes blokken zijn er op deze manier. Daarnaast kan je de intro (waarin je leert over de achtergrond en de gedachtengang achter de TCM) en het hoofdstuk over de etherische oliën los kopen, beiden bestaan uit één les en kosten dus EUR 35,- per stuk.

LET OP!! Ook voor de losse lessen heb je het boek Magsich TCM nodig. Aangezien je alle lessen los kan kopen, zit het boek er niet automatisch bij. Zorg ervoor dat je deze in je winkelmandje zet en je fysieke adres invult zodat het je toegestuurd kan worden.

KLIK HIER om naar de losse lesblokken te gaan

WEET JE NOG NIET OF HET WAT VOOR JE IS?

Wist jij dat het leven spelregels heeft?

Ken je dat, dat je een Groot Probleem hebt en geen idee hoe je dat op moest lossen? Dat je allerlei ideeën hebt en geen idee waar je ermee heen moet? Dat het lijkt alsof je niet op dezelfde pagina zit als de mensen om je heen?
Ik had dat. Ik wilde zo graag meer betekenen voor mijn cliënten dan “alleen” de massages die ik ze gaf. Ik wilde zo graag dat ze zich bewust werden van hun eigenlijke probleem. Ik wilde dat er ermee aan de slag gingen. Ik wilde ze hulpmiddelen en ideeën aanreiken hoe ze hun probleem zouden kunnen tackelen.

En mijn cliënten? Die wilden vooral dat ik met mijn magische handjes het werk voor ze deed. Alhoewel ik me nog altijd zeer vereerd voel dat ze dat willen en dat ik dat kan, begon het toch te schuren. Ik kan nu eenmaal niet mijn mond dichthouden en doen alsof er niets aan de hand is als ik zie waar het probleem zit.
Toch hield ik mijn eigen probleem in stand door mijn oplossing, mijn ideeën, op een bestaande situatie te willen drukken. Terwijl deze mensen voor een andere oplossing gingen. Niet voor zelf-werken, niet voor bewustwording-plus-in-actie-komen, niet voor iets anders dan een uur liggen en gemasseerd worden. Dus tsja, daar zat ik dan met mijn goede wil.

Toen ik me hier bewust van werd, ja dat duurde even, kon ik het gaan oplossen. Ik zag in dat ik tegen de verkeerde groep mensen aan het preken was. Dat als ik mensen wil helpen met een actieve begeleiding,  een combinatie van coaching en lessen in de meest magische kennis die er op aarde bestaat, dat ik dan niet de mensen moet benaderen die bij mij komen voor een massage. Zij willen namelijk passief behandeld worden.
Ik kan niet veranderen wat iemand van mij wil. Ik kan veranderen aan wie ik mijn boodschap uitzend. Vanaf het moment dat ik dat deed, ging het deel van mijn bedrijf dat Magisch Leven heet, vanzelf stromen.

Als we een groot probleem hebben dan is dat vaak lastig op te lossen. Als we het echter opdelen in kleinere stappen en we nemen steeds een stap per keer, dan komen we ineens tot de ontdekking dat we het hele probleem opgelost hebben.

Ik geef je een ander voorbeeld. Zelfvertrouwen. Vinden dat je maar met meer zelfvertrouwen door het leven moet gaan, is een beetje onzinnig. Zelfvertrouwen is iets dat je van nature of door ervaringen uit het verleden in meer- of mindere mate hebt. Je verandert het niet binnen een dag of een uur.
Toch zijn er wel stappen die je kan nemen die je meer zelfvertrouwen gaan geven. Je kan er misschien zelf al een paar bedenken. Zo krijg je meer vertrouwen door het opdoen van positieve ervaringen.

Stel nou dat je, in plaats van ad hoc hier en daar wat uit te proberen, een set van spelregels hebt die je toepast. Dat je niet meer hier en daar eens wat uitprobeert maar dat je gedegen te werk gaat. Eerst de fundering leggen, dan dwarsverbindingen aanbrengen om je fundering  te versterken, en dan een verdieping erbovenop. Zo staat er binnen de kortste keren een stevig huis van zelfvertrouwen in plaats van een wankel bouwval zonder basis.

Dit idee, dat werken aan je fundering, aan dwarsverbindingen en het wegwerken van mogelijke zwakke plekken, doe je met Magisch Leven.

Magisch Leven werkt altijd. Door te zien en te leren waar je staat, letterlijk, binnen de elementencirkel, weet je wat er aan fundament al aanwezig is. Je ziet waar je gaten gevallen zijn en je krijgt handvatten om die gaten op te vullen, je tekortkomingen weg te werken en je toekomst vorm te geven.

Maar hoe dan? Hoe ga ik van niets naar alles of in ieder geval heel veel?
Stel je nou voor dat je een zelfcoaching traject hebt dat je in je eigen tempo kan doorlopen. Eentje die je veel informatie geeft die je basis helpt te vormen, en opdrachten en oefeningen om je begrip van de verschillende stadia te helpen vergroten. Je gaat je eigen blinde vlekken onder ogen zien. Ermee werken. Ze omzetten naar een positief stukje van je leven.

Magisch Leven biedt je dit alles. Met Magisch Leven ga je structuur aanbrengen in je levensweg. Je krijgt kennis en informatie die jou helpt om je eigen volgende stappen op de juiste manier en op het juiste moment te zetten. De opdrachten en oefeningen geven je de mogelijkheid om te spelen met je net nieuw opgedane kennis. Het toe te passen op je eigen leven. Problemen die eerst onoplosbaar leken, blijken ineens prima behapbaar.

Door verhalen te lezen die je inzicht geven in de emotie-kant van een element, ga je inzien of dat element bij jou in of uit balans is. Door de oefeningen en opdrachten breng je ze (verder) in balans. En neem je de volgende stap op jouw levenspad, ongeacht wat die stap is.

Dat is het mooie van Magisch Leven: je gaat aan de slag met een onderwerp van JOUW KEUZE. Wil je met iets klein beginnen? Ga je gang. Wil je liever meteen de diepte in en een groot onderwerp tackelen? Doen! Magisch Leven leert je dat het leven cyclisch is: je krijgt steeds opnieuw de mogelijkheid om in te stappen, om aan een probleem te werken of een oplossing door te voeren. Als je al een eind bent op jouw pad, maar je vindt nu dat je ergens tegenaan loopt dan pak je Magisch Leven erbij en je kan weer vooruit. Bijvoorbeeld omdat je voor een voor jou nieuwe uitdaging staat.

Hoe werkt het dan?
Magisch Leven vindt haar wortels in de Traditional Chinese Medicine, de TCM. Hierin wordt het hele leven opgedeeld in vijf categorieën. De vijf categorieën noemen we de elementen. En alles maar dan ook echt werkelijk alles wat je kan bedenken, is onderverdeeld in deze vijf elementen. Om een kleine greep te doen uit waar je aan kan denken: Lichaamsweefsels, organen, emoties, geuren en kleuren, maar ook activiteiten, dagdelen en jaargetijden.

Je kan de TCM zien als een kapstok met vijf takken. Iedere tak heeft een heel scala aan mogelijkheden van ophangen van jassen, sjawls, mutsen en nog veel meer. Aan de ene tak hangt alles wat rood is, aan de andere alles wat groen is enzovoorts.
Omdat het een kapstok met vijf duidelijk te onderscheiden takken is, kan je je per tak oriënteren. Je kan per tak kijken in wat voor staat je jas, muts en handschoenen zijn, of ze nog passen en of ze niet versleten zijn. Maar je hoeft je niet te beperken tot één zo’n zijtak. Zoals je in de lente merkt dat je de ene dag toch echt je winterjas nog nodig hebt en op een andere dag een veel dunnere jas, zo kan je ook bij deze kapstok keuzes maken uit wat jou vandaag wel of niet gaat helpen. Op deze manier ben je nooit beperkt tot één zijtak en kan je altijd precies datgene vinden wat jij nodig hebt.

Een stukje wat zich wat minder goed laat uitleggen aan de hand van de kapstok is dat de verschillende elementen elkaar ook beïnvloeden. Nadat je kennis opgedaan hebt over de verschillende elementen, is het erg fijn om die onderlinge interactie in beeld te krijgen. Deze geeft je nog meer om mee te werken omdat je dan per probleem ineens niet meer één element hebt om mee te werken, maar drie. En laten we eerlijk zijn we houden allemaal van onze keuzevrijheid..

Zoals gezegd ga je met dit gehele programma zelf aan het werk. Op jouw momenten. Op jouw tempo. Heb je een les af? Dan ga je door met de volgende les, vraag je de volgende les aan als je het traject in delen doet. Over het algemeen zal je binnen een dag na aanvraag en betaling je toegang tot de volgende les hebben.

IN TOTAAL ben je veertien lessen verder, voor je met al bovenstaande klaar bent. Hoe lang je er mee bezig bent? Dat hangt van jezelf af. Vind je al die theorie voor nu wel even best en ga je liever voor de praktische kant? Dan is de tijd die je steekt in de opdrachten en oefeningen alles wat je kwijt bent. Wil je je de stof ook echt eigen maken, dan ben je uiteraard langer per hoofdstuk bezig. Maar laten we eerlijk zijn, dan heb je ook echt wel een heel mooi en groot pakket bij elkaar.

WEET JE NOG NIET OF HET WAT VOOR JE IS?

Lees dan dit eens, misschien geeft het je wat duidelijkheid over waar het  in niet-concrete zin over gaat:

Ziels-gelukkig?  Ik hoorde wel eens mensen zeggen dat ze zielsgelukkig zijn. En dan vroeg ik mij af of zij daar hetzelfde mee bedoelden als ik. Ik kende zielsgelukkig zijn alleen als momentopname. Een moment van pure ecstase, duizelend geluk om een bereikt doel, een absoluut hoogtepunt. En even later weer verdwenen.

Ik moet je zeggen dat ik dat naar vind. Dat het dan weer weg is. Geluk is geweldig, daar heb je een flinke portie van nodig, zeker als er zware tijden tegenover staan. Maar als zielsgelukkig alleen op zulke kleine momenten kan, is het dan het nastreven waard?

Is dat dan wel echt zielsgeluk?

Ben jij dat? Zielsgelukkig?
Wanneer ben je dat? Hoe weet je dat?
En hoe zit dat met de ziel?

In onze westelijke denkwereld doen we niet echt aan De Ziel.
Toch weten we allemaal ergens diep binnenin ons best wat ermee bedoeld wordt, toch?
Ondanks dat we in de westerse wereld alleen een “Ik” en een “lijf” kennen, hebben we het over “met hart en ziel” ergens aan werken en over zielsgelukkig zijn.
Dus we weten het wel.

Wanneer ben je nou Zielsgelukkig? En hoe bereik je dat? Gewoon binnen je eigen leven, zonder meteen van een aards nuchter persoon te veranderen in een zwevend figuur?

De Chinezen van vroeger wisten hoe. Die snapten de ziel veel beter. Zij snapten dat Ziel niet los van ons staat. Dat Ziel onderdeel is van ons. Dat we het niet kunnen zien maar er wel rekening mee kunnen houden. Dat dit het leven mooier maakt. Dat zielsgeluk het hoogst mogelijk haalbare geluk is. Je kan zonder, maar het leven is mooier mét. Zij wisten ook hoe je dat bereikt.
En heel fijn voor ons, ze schreven hun bevindingen op!

Zo vertelt de Chinese overlevering hoe een mens opgebouwd is uit de helft aards materiaal (zie dat als het stoffelijk lijf en DNA dat je van je ouders meekrijgt) en de helft energie, je zou kunnen zeggen ‘sterrenstof’, uit het grote Al. Die twee delen samen vormen jou als persoon. Na je dood val je ook weer uiteen in die twee delen.

Het stoffelijke gaat terug de aarde in, de andere helft gaat terug naar het grote Al.
Je ziel is dat deel dat terugkeert naar het grote Al.

Mooi hè? Niets vaag, nee, heel concreet, je bestaat voor de ene helft uit tastbaar en de andere helft uit niet-tastbaar. Punt.

De ziel komt vaker op aarde en gebruikt het het aardse materiaal om zijn leven te leiden. Vanuit hier is het een kleine stap naar het idee dat de ziel naar aarde komt om lessen te leren.
Zolang je de lessen leert, blijft de ziel gelukkig. Doe je dingen waar je niet blij van wordt, dan ben je blijkbaar van je zielepad afgestapt en bereikt je ziel niet, zullen we zeggen, zijn volgende diploma. Ziel is dan niet blij. Niet Zielsgelukkig dus.

Dat werk van die oude Chinezen, bij elkaar geharkt door meerdere generaties van artsen en filosofen in het oude China, is een perfecte leidraad voor ons om te werken aan de ziel en daarmee Zielsgelukkig te worden.

Nou ben ik bevooroordeeld omdat ik die Chinese zienswijze, de TCM, al jaren bestudeer en er steeds weer mooie ontdekkingen in doe. Maar het is ook lastige materie. Die Chinezen schrijven vaak niet zo concreet als wat ik je net omschreef. Best lastig. En dan zijn er ook nog de culturele verschillen die zorgen voor een bloemig taalgebruik van een ander soort dan we hier kennen. Dan krijg je uitspraken zoals: ”het hart slaapt in een bedje van bloed”, wat zoveel betekent als dat je fysiek in goede conditie moet zijn, “met goed gevuld bloed”oftewel geen bloedarmoede, om een goede nachtrust te kunnen hebben.

Mijn oplossing, omdat ik je zó graag vertel over de TCM, is deze: ik zet de kennis die ik zelf bijeengesprokkeld heb, om in fantasierijke verhalen en een cursus. Op deze manier kan jij op een veel fijnere manier aan de slag met Zielsgelukkig worden, zonder dat je het gevoel hebt eerst een “professor” te moeten worden.

Zielsgelukkig zijn. Je bereikt het door datgene te doen wat je het allerliefste doet.  Door te luisteren naar je innerlijke stem. Dat hoeft helemaal zo moeilijk niet te zijn. Als je het maar volgens een Plan aanpakt. Dat Plan, gebaseerd op de TCM, heb ik voor je.

Ik neem je er graag op een eigen, westerse,  manier in mee.
Zoek je naar een manier om Zielsgelukkig te worden? Merk je dat je “iets anders” wil maar kom je er niet uit Wat en Hoe? Lukt het je niet om plannen om te zetten in actie?

Kom dan naar Magisch Leven met MagischTCM. En word Zielsgelukkig.

               *voordelen van dit zelfchoachingstraject met lessen in de TCM

Zoek je naar een manier om Zielsgelukkig te worden?
Merk je dat je “iets anders” wil maar kom je er niet uit Wat en Hoe?
Lukt het je niet om plannen om te zetten in actie?
Of wil gewoon op een LEUKE manier werken aan je kennis en begrip over de Chinese elementenleer?
Met Magisch Leven met Magisch TCM lukt het je wel.

De voordelen:
Werken en leren als het jou uitkomt
en op je eigen tempo.
Je leert aan de hand van beeldende verhalen.
Je steekt net zo veel of weinig van de informatie die je aangeboden krijgt, bij je als jij wil.
Iedere les bevat één of meer oefeningen en opdrachten om de stof begrijpelijker te maken.

Dus waar wacht je nog op? Kom naar Magisch Leven met Magisch TCM en word Zielsgelukkig!

Wat leer ik:

Een andere denkwijze. Laat het leven voor je werken in plaats van andersom. Ons is geleerd dat je hard moet werken om je doelen te bepalen. Dat is niet per se fout, maar het gaat voorbij aan het stromen van energie. Als energie kan stromen, kan het leven gebeuren. Daarmee bedoel ik dat je als je in De Flow zit,  alles wat er moet gebeuren makkelijker gaat. Als alles energie is, en dat is het, dan is alles ook stuurbaar als energie. Zie het als de rivier die stroomt. Ga je er met je bootje tegenin dan moet je hard werken. Ga je met de stroom mee,  dan wordt het vooruitkomen een stuk simpeler. De kunst is dus om de rivier te vinden die jouw richting op stroomt,  en daar mee samen te werken.

Binnen Magisch Leven met Magisch TCM leer je theorie en praktijk om je bewust te worden van de energiestroom en daar gebruik van te maken.

Wat heb ik eraan:

Het leven wordt makkelijker. Niet vechten tegen dingen waar je geen invloed op hebt,  geeft meer energie voor dingen die er voor jou toe doen. De dingen die er voor jou toe doen gebeuren in een energiestroom waar jij je mee gaat verbinden. Doordat je je ermee verbindt, ga je instinctief weten wat er moet gebeuren. Onze hersenen weten zo veel meer dan wij doorhebben. Gaan we daar naar luisteren dan wordt het leven vanzelfsprekender.

Magisch Leven met Magisch TCM geeft je inzichten in de energiestroom en hoe die beïnvloed wordt.

Wat moet ik er voor doen:

Je vult je gegevens in in de webshop,  mailadres en thuisadres. Je betaalt voor het pakket van jouw keuze: het gehele traject ineens of een losse les. Het thuisadres is nodig voor het toesturen van het boek bij het gehele traject. Bij de losse delen moet je het boek apart bestellen, anders zou je aan het einde van het traject meerdere boeken hebben.

Hoeveel kost het:

Dat hangt af van het pakket dat je kiest. Uiteraard is het totaalpakket ineens iets goedkoper dan de losse delen. Kijk in webwinkel voor de exacte prijzen.

Veel Gestelde Vragen:

Kan ik ook in delen betalen of de cursus in delen kopen? Ja, je kan het traject in delen kopen. Als het je vooral om de TCMkennis te doen is, kan je kiezen voor het deel dat jouw interesse heeft op dit moment. Als het zelfcoachingstraject je doel is, houd dan wel de volgorde aan zoals die bedoeld is.

Hoe lang heb ik om de cursus af te maken? Je krijgt de lessen per mail. Je kan er vervolgens alle tijd voor nemen die jij wil.

Overtuigd? Koop vandaag nog! Binnen enkele werkdagen heb je dan het boek en je eerste mail binnen. Tijd om het leven Magisch te maken!