Over mij

Een grijns op mijn gezicht, sterretjes in mijn ogen, blos op de wangen.
Ik mag weer! Werken!
Ik zal je eerlijk zeggen, er zijn tijden geweest dat ik werk had dat mij niet dit gevoel bezorgde. Dat ik braaf naar mijn werk ging omdat dat zo hoorde. In die tijden ging ik er van uit dat ik werkte om te leven. Dat betekende dan dat ik in de avonduren en vooral in het weekend leefde.
De rest van de tijd, maandag tot vrijdag tussen 8 en 18u? Nope. Bestond niet. Negeer die hele hap maar want het is de aandacht niet waard.

Oei. Als ik het zo teruglees dan weet ik zelf zonder enige hulp ook wel: dat is geen manier om je dagen door te komen. Zeker niet voor langere tijd.

Toch deed ik het. En met mij zovele anderen. Jij misschien ook wel.
Nee dan nu. Opstaan, pubers de deur uit helpen voor zover nog nodig, dan eerst naar buiten om een heerlijke wandeling met de hond te maken.
En dan mág ik werken! Dan kleed ik mij om en dan staat mijn eerste cliënt van de dag voor de deur. Wat een geluksgevoel geeft dat.

Ik mag doen wat ik leuk vind, waar ik goed in ben, waar ik energie van krijg.
En ik help jou ermee. Jij, die hier komt voor een serie shiatsu therapie behandelingen of jij, die meer wil weten over hoe je je leven Magisch maakt.

Wauw. Echt wauw. Iedere keer als ik hier bij stil sta, word ik er weer even stil van.

Ik heb aardig wat omzwervingen gemaakt hoor, voor ik therapeut werd en les ging geven.
Zou je willen geloven dat ik handelaar in aandelen en derivaten geweest ben? En secretaresse? Om maar iets te noemen?
Vond ik allemaal leuk hoor. Zo lang als het duurde. Vroeg of laat, meestal vroeg, was ik er klaar mee. En dan zocht ik weer wat anders.
Daar is op zich niets mis mee, ik deed dingen die ik interessant vond. Maar dat ik nou vanuit mijn tenen kon zeggen: “Ik houd van mijn vak”? Nee.

Op de eerste dag van mijn opleiding tot shiatsu therapeut veranderde dat. Het aanleren van de shiatsu, en misschien nog wel meer het aanleren van alles wat daar aan ten grondslag ligt in de Traditional Chinese Medicine, dat zette mij aan. Gloeierdegloei!

Dus nu heb ik die grijns op mijn gezicht, sterretjes in mijn ogen, blos op de wangen, op iedere werkdag. En dat is niet alleen goed voor mij, maar ook voor mijn gezin; een tevreden moeder maakt een gezellig(er) gezin, of niet dan?

Nu doe ik, naast therapie, groepswerk en ik geef les in de TCM.
Waarom lesgeven als je al therapeut bent? Nou ik kan het gewoon niet laten. Kom je bij mij, dan wordt het mij in onze gesprekken vanzelf duidelijk of jij alleen behandeld wil worden, of dat je wil weten “Hoe ‘t zo gekomen is” en nog belangrijker “Wat je eraan kan doen om het te veranderen”.
Als jij daar voor open staat, dan help ik je daarmee.

Laten we eerlijk zijn, als je bij mij op de mat komt, dan is de kans groot dat je die hulp wil. Je komt niet voor niets bij mij uit.

Tsja en als je dan toch de kennis zo graag doorgeeft in je therapiesessies, dan is de stap naar lesgeven ineens niet zo groot.

Mijn eigen weg langs het Onvervuld Verlangen via Bewustwording naar mijn Zielsmissie ging niet zo gestructureerd als je misschien zou denken. Ik was en ben vooral bezig met wat ik Magisch interessant vind en daarmee graag door wil geven (wat je iets zegt over mijn zielsmissie).
Toen ik echter zelf mijn pad steeds helderder kreeg, zag ik ook steeds duidelijker hoe ik dit door kan geven. Via de drieluik VERLANGEN / BEWUSTWORDING/MISSIE.

Dus dat doe ik nu, met heel mijn hart.
Ik leer je hoe je kan herkennen bij welk element de klachten die je hebt, horen. Je ziet hoe dat element in de knel komt, maar ook hoe je het weer ruimte geeft. Je leert hoe je de andere elementen inzet om dat ene element te ondersteunen.

In opleidingsvorm gaat het allemaal net wat meer gestructureerd. En je hebt de keuze: werk je liever alleen of samen? En werk je liever aan de hand van een downloadable cursus of offline, “in het echie”?
Voor de downloadable kijk je hier en voor offline kijk je hier.

Omdat kennis een uitweg zoekt, bloeide er niet alleen een opleiding op, maar ook een verhalenbundel. Het begon met vijf verhaaltjes om wat uitleg te geven, handig als je de stof minder taai wil maken. Al snel kwam er nog een hoofdstuk en nog een. Voor ik het wist zat ik op veertien hoofdstukken. Een heus boek!

Dit boek, Magisch TCM, vertelt sprookjes. Sprookjes die je inzicht geven in de werking van de elementen. Het is leuk om te lezen en we gebruiken het om je kennis van de TCM de verdiepen.

Dus waar kom je voor? Een therapeutische behandeling van je klachten? Een workshop om via de beginselen van de elementenleer je eigen Onvervulde verlangens te leren kennen? Wil je jezelf Bewust Worden van hoe je de rest van je (werkzame of juist privé-)leven in wil richten? Of wil je middels een opleiding thuis zelf aan de slag om verder te kunnen met je eigen leven, of als je al coach of therapeut bent, het leven van anderen?

Ik help je graag verder met jouw leven, door mijn passie met je te delen.
Ga je mee?