Over mij

Ik heb al heel wat gedaan in mijn jonge leven, voor ik op de opleiding tot shiatsu therapeut kwam, waar ik voor het eerst het gevoel had dat ik” thuis” was gekomen.

Nadat ik mij op het laatst gemakkelijk van mijn laatste stukje school afgemaakt heb, ben ik gaan werken met het idee dat ik verder wel zou doorleren in de avonduren. Dat heb ik ook gedaan.
Ik ben gewoon aan het werk gegaan. Niet zoekend naar de meest passende baan voor mij, nee, ook niet passend bij mijn vooropleiding, maar gewoon aannemen wat op mijn pad kwam.

Dat was de aandelenhandel. Dat was leuk, dat was enerverend en vooral heel anders dan ikzelf. Ik heb het er een aardige tijd uitgehouden, vooral omdat ik bij mijn eerste baan uitgebreid de mogelijkheid kreeg om – zoals ik wilde- in de avonduren door te leren.

Toch gaat dat wringen, zo’n baan die niet bij je past. De laatste paar jaren wist ik al dat ik wat anders moest gaan doen, maar zo maar je wereld op zijn kop zetten, daar moet je klaar voor zijn.
En op een dag was ik dat. Zo maar ineens. Ik heb mijn huisje te koop gezet omdat ik wist dat ik dat met een ander salaris niet zou kunnen betalen en zodra dat verkocht was, heb ik mijn ontslag ingediend.

Welgeteld drie weken later was mijn hele leven anders. Carrière nummer twee startte. Secretaresse dit keer. Ik had een schattig nieuw huurhuisje en liep de liefde van mijn leven tegen het lijf op dag één van mijn nieuwe baan.
Van die baan rolde ik in een andere secretaressefunctie en ik mocht weer gaan bijleren in de avonduren.

Halverwege mijn studie gooide mijn werkgever het roer om en terwijl ik letterlijk op het punt van bevallen van mijn tweede kindje stond, bleek mijn carrière als secretaresse voorbij en kwam ik in een andere administratieve functie bij een ander bedrijf terecht.

Eerst kreeg ik wel mogelijkheden om door te leren alhoewel die mogelijkheden al snel minder bleken dan waar ik rekening mee had gehouden. En daarna stopte het. Geen groei meer mogelijk.

Fysiek ging het om andere redenen bergafwaarts met mij en achteraf gezien ging het vanaf het moment dat ik daar kwam werken, mentaal ook niet de goede kant op.
Dat had ik toen nog niet door.
Aanpassen kan ik namelijk als de beste en zoeken naar wat ik denk wat de ander van mij wil, ook.
Dus “Karen” werd een steeds vager begrip, verzandend in fysieke en emotionele ellende.

Toen ik eenmaal besloot dat ik het buiten mijn werk van dat moment moest gaan zoeken, gebeurden er in een paar jaar tijd twee dingen:
De shiatsu opleiding kwam op mijn pad, waardoor ik ineens wist waar mijn toekomst lag.
En door de mismatch tussen mij en mijn werk aan de ene kant en mijn fysieke beperkingen en mijn aanpassende karakter aan de andere kant, werd ik zieker en zieker.
Ik kon niet meer werken terwijl er vanuit het werk een steeds grotere druk uitgeoefend werd omdat zij niet zagen of begrepen wat er mis ging bij mij.
Het duurde enkele jaren voor ik aan mijzelf toe kon geven dat mijn werk en ik geen toekomst hadden samen.

Mijn beslissing om te stoppen bij mijn werkgever was de moeilijkste en beste beslissing die ik ooit genomen heb.

Het kostte daarna nog jaren om een vorm van werkbaar leven te vinden waarin ik niet constant mijn beperkingen opmerkte. Het zoeken en vinden van een bij mijn fysieke beperkingen passende balans zal mogelijk altijd een rol blijven spelen.

Daar staat tegenover dat ik, vanaf het moment dat de shiatsu opleiding en daarmee de onderliggende wijsheid uit de Traditional Chinese Medicine oftewel TCM op mijn pad kwam, steeds meer begon te begrijpen waarom en hoe het fout was gelopen, maar ook, en dat vind ik nog veel belangrijker, hoe ik daar wat aan kon doen.

Dus naast dat ik shiatsu therapeute werd en merkte hoe blij ik werd van het wegmasseren van klachten bij anderen, begon ik mij meer en meer te verdiepen in die TCM.

Ik begon uitleg te geven aan mijn cliënten, wat ik zag en hoe dat samenviel met wat zij voelden. En ik zag de kwartjes vallen bij hen.

Daarmee ontstond langzaam en zeer gestaag mijn volgende doel:
Meer doen met de TCM. Deze toch best lastige materie die vaak heel stug gebracht wordt, tot leven brengen voor een groter publiek.
Want in mijn ogen leef je je beste leven als je dat leven holistisch aanpakt. TCM is de variant van holistisch leven waar ik mijn hart aan heb verpand. Dus ja, ik zorg ervoor dat ook anderen verliefd worden op deze geweldige partner in het leven.

Nu geef ik, naast therapie, workshops en een opleiding in de TCM.

Ik leer je hoe je kan herkennen bij welk element de klachten die je hebt, horen. Je gaat inzien hoe dat element in de knel komt, maar ook hoe je het weer ruimte geeft. Je leert hoe je de andere elementen inzet om dat ene element te ondersteunen.

En omdat kennis een uitweg zoekt, ontstond er vanzelf een boek. Dit boek, Magisch TCM, vertelt sprookjes. Sprookjes die je inzicht geven in de werking van de elementen. Het is leuk om te lezen en we gebruiken het om je kennis van de TCM de verdiepen.

Dus waar kom je voor? Een therapeutische behandeling van je klachten? Een workshop om de beginselen van de elementen te leren kennen? Of een opleiding om echt aan de slag te kunnen met je eigen leven, of via een van als coach of therapeut, het leven van anderen?
In al deze gevallen ben je van harte welkom bij wellwishing.nl