Goedkoop of duurkoop?

Mijn eerste liefde op werkgebied ligt bij de TCM.
De Tradional Chinese Medicine.
De oliën zijn hier een heel erg mooie uitingsvorm van, waar ik heel erg blij van word en die makkelijk toe te passen is voor iedereen.

Waar ik (heel wat) minder blij van word, is de grote verscheidenheid aan producten die allemaal etherische of essentiële olie genoemd wordt.

Mijn collega-in-oliën Leanne verwoordt het mooi en duidelijk in haar pleidooi en ik sluit me hier bij aan; verdiep je in wat je koopt, bedenk je dat je longen en je huid van zeer groot belang zijn voor je algehele weerstand, en bedenk je wat het betekent als je deze aanvalt in plaats van verzorgt, door er chemische middelen op los te laten of middelen die niet zijn wat jij denkt wat ze zijn.

Met de decembermaand in aantocht, denken veel mensen wat leuks of lekkers voor een geliefde te kopen en kopen dan iets wat in feite het tegendeel bereikt dan het beoogde doel. Dus wees alert en verdiep je in wat je koopt en geeft.

Ja, Doterra is duurder, maar de kwaliteit van zowel grondstoffen als eindproduct is daarnaar en het hele verhaal rondom het steunen van de boeren die de gewassen verbouwen, staat mij ook erg aan.

Hieronder vind je de tekst van Leanne, en daarboven staat een link naar eerder door mij gedeeld artikel waarin de kwaliteit van verschillende merken olie belicht wordt. Ik vind dat nog al interessante en waardevolle kost.

Heb je vragen? Wil je iets bestellen? Wil je een eigen account? Pb me dan of kijk op www.oliehex.nl . Ik help je graag verder.

//www.consumersadvocate.org/essential-oils

Leanne:
“𝐊𝐨𝐨𝐩 𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐠𝐨𝐞𝐝𝐤𝐨𝐩𝐞 𝐞𝐬𝐬𝐞𝐧𝐭𝐢𝐞̈𝐥𝐞 𝐨𝐥𝐢𝐞!

Koop geen goedkope essentiële olie als cadeau voor jezelf of je dierbaren! Sinterklaas en kerst komen dichterbij (en ja de pepernoten heb ik al gesignaleerd. )
Helaas zie ik nu al berichten en advertenties voorbij komen voor “nieuwe en goedkope merken”

Aan goedkope essentiële olie is meestal een slechte basisolie toegevoegd of alcohol…. als er überhaupt al een natuurlijk deel inzit. Meestal is het gewoon volledig synthetisch. Wat ook veel voorkomt is dat de olie een beetje wordt aangepast. Je koopt een dure Mellisse maar eigenlijk is het een “chemisch aangepaste” citroengras olie. En bovendien is het niet goed voor je gezondheid!

Voor het kleine deel dat wel natuurlijk is worden boeren en gezinnen in ontwikkelingslanden uitgebuit. Er wordt veel geld verdiend op de wereldhandel aan essentiele olie. Veel van de armste mensen op de wereld verbouwen bomen, planten, struiken en bloemen die essentiële oliën bevatten. Deze markt wordt domineert door aanbieders die voor de laagste prijzen gaan.

Aan de andere kant zijn er een paar bedrijven die direct zaken doen met boeren, ze betalen voor kwaliteit en hogere lonen (ook als oogsten mislukken!) Ze zorgen ervoor dat kinderen naar school gaan! En ze moedigen hun boeren aan om diversiteit in de natuur te houden en inheemse planten, bomen en struiken aan te planten en uitsterven te voorkomen.

Deze werkwijze zorgt voor winnaars! De boeren, de destileerders en de zzp’ers die jou adviseren over een gezonde levensstijl. Dit komt door IN PLAATS VAN het streven naar maximale winst, te focussen op iets anders !!!!

Maximale gezondheid!!!

Wat kies jij?
#pursuewhatispure ”