Blogberichten

Over Hout Draken

Er was eens…

De draak.

Er was eens een wezen dat helemaal zelfstandig leefde. Hij had niemand nodig om gelukkig te zijn. Niemand nodig om keuzes voor hem te maken. Of om zijn leven te leven.

Andere wezens voelen zich mateloos aangetrokken tot deze figuur. Juist omdat het niemand nodig had en toch een goed en actief leven leefde , was iedereen graag in de buurt van dit wezen.

Het wezen bleek een geboren leider. Met enthousiasme, zeer veel energie en de kracht van doorpakken, leidde het wezen het volk naar nieuwe hoogten en ongekend succes.

Toen er echter iemand opstond die zich tegen het wezen keerde, en al helemaal toen er anderen zich bij de tegenstander aansloten, liet het wezen zich van een andere kant zien.

Geïrriteerd en makkelijk tot woede te drijven, had het geen boodschap aan de tegenwerpingen van de ander. Ook niet als die terecht waren.

Zo ontpopte de ware leider zich ineens tot tiran.

Dit wezen is de draak. De tegenstander was er ongetwijfeld óók een, want draken ondervinden niet veel tegenstand.

Draken zijn van nature goede leiders, maar kunnen zich in de verkeerde omstandigheden van een zeer naar trekje bedienen. Dan worden ze absoluut tiranniek.

Dit jaar is het jaar van de Draak volgens de Chinese astrologie. Daarom is het interessant om eens te kijken wat de energie van dit jaar ons te bieden heeft.

Nu zijn er vijf draken binnen de Chinese leer: ieder element, Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur hebben een draak.

Uiteraard geven de elementen hun eigen sausje van karakter over het enthousiaste en energieke leiderschap van de Draak.

Dit jaar, vanaf begin februari, heerst dus de draak. Om precies te zijn de Hout Draak.

En dat is interessant.

Want naast het leiderschap en de grote bak met energie, komt nu nog een energiek en eerlijk gezegd behoorlijk volatiel wezen te staan.

Hout is energiek, creatief en licht ontvlambaar. Gelukkig koestert Hout in goede doen geen work…

Hout krijgt zijn richting graag van een ander en gaat er dan vol voor. Heeft Hout eenmaal een doel voor ogen dan is het niet te stoppen.

De Hout Draak mist in verhouding tot andere draken wat richting. Mocht je in staat zijn om zelf de richting waarin je je wil bewegen dit jaar, duidelijk te maken aan de Draak, dan zou het zo maar kunnen dat je dit jaar flinke springen vooruit kan maken.

Een Draak heeft leiderschap in zich, en veel energie. Hout kan zich met hart en ziel inzetten voor één doel.

De vraag is dus: heb jij je plannen voor dit jaar al klaar? Kan jij de Draak aansturen? Of irriteer je de energie van dit jaar met halfslachtige plannen en veel ge-jamaar? In dat laatse geval zou ik maar voorbereid zijn op de tiran…

Dit is een jaar waarin je veel kan bereiken. Als je er voor gaat. Echt ervoor gaat.

Meer lezen over Chinese elementen en hun karakters? Lees Magisch TCM.

Ga je liever met je jaarenergie aan de slag? Meld je dan aan voor de wisdomcirkel van februari. Deze zal volledig in het teken staan van de Hout Draak en wat deze voor jou kan betekenen.

Ik wens je goed jaar toe.