Schoolreis

“Daaaag! Veel plezier!!” Zwaaizwaai. Daar gaat ie. Kind gaat op buitenlandreis met school. Superspannend! Voor hem? Mwah. Voor moeder? Jazeker!

Zoon gaat allemaal dingen doen die hij vreselijk leuk en interessant vindt. Hij is gek op de stad waar hij heengaat, ze gaan een Grote Musical bekijken en nog meer dingen doen die hem op het lijf geschreven zijn. Nee hij gaat zich niet vervelen.

Ik merk dat ik het als moeder wat lastiger vind. Natuurlijk heb ik zelf goede herinneringen aan mijn eigen buitenlandreizen met school, maar je kind laten gaan is toch anders he….

Gelukkig kan ik mijn vakkennis uitgebreid inzetten zowel voor mijn zoon als voor mijzelf:
Zoon krijgt voor alle zekerheid een buik-roller mee en magneetbolletjes voor op de polsen, beide tegen wagenziekte .
Zelf ga ik gebruik maken van de werking van de zwaar geurende bloemen- oliƫn, die helpen mij met minder de bezorgde moederkloek- op- afstand uithangen. En ik ga zorgen voor een gepaste hoeveelheid beweging: het element aarde komt deze week fors in het gedrang. Daarbij horen maag, piekeren en spieren. En grappig genoeg kan je het piekeren verminderen door je spieren een beetje in beweging te zetten. Dat ga ik dus doen.

Dus nu bestaat de komende week uit het controleren van berichtjes; of we hier en daar een update of een foto krijgen, via school of van kind zelf. Ik verwacht niet al te veel berichtjes. En nee dat vind ik niet erg: hoe minder berichtjes er rechtstreeks van hem komen, hoe groter de kans dat hij zich verschrikkelijk goed vermaakt.

Ik ga zo eerst een lekkere wandeling maken samen met de hond. De spieren in beweging zetten. Lekker in de bloemengeur. Zo kom ik de week wel door. Kind gaat zich hoe dan ook prima vermaken op zijn reis.
Ik wens ons allemaal een heerlijke week toe.