Blogberichten

Centaurs en de lente

Ik? Een centaur? Echt niet!

Centaurs?! Half paard half mens, gangmaker op elk feestje maar ook degene die vooraan staat om te vechten. Alhoewel hij ook nooit lang boos blijft en daarna weer vrolijk is.

Maar zo ben ik niet.

Ik ben ook niet de stuiterbal die haar aandacht niet gericht kan houden of de persoon die steeds wat nieuws nodig heeft om geïnteresseerd te kunnen blijven.

Toch?

Misschien niet. Niet dagelijks of niet ieder moment van iedere dag. Want dat is niemand.

Maar we hebben wel allemaal een centaur in ons.

We hebben allemaal alle vijf de elementen in ons. Het element Hout heeft een karakter wat gesymboliseerd wordt door de Centaur.

De andere elementen, Aarde, Metaal, Water en Vuur, hebben ook een eigen karakter. Ook die hebben we in ons.

We hebben dus allemaal een Centaur in ons. Dat kan je zien aan het gedrag wat ik net beschreef of aan andere karaktertrekken.

Zo is de Centaur een keiharde werker. 

Zolang het doel duidelijk is en concreet haalbaar, dus niet te ver in de toekomst, heb je aan niemand méér dan aan de Centaur. Die krijgt de klus geklaard. 

Centaur is een trouwe vriend om te hebben, hij staat altijd klaar om te helpen en heeft energie voor tien. 

Dus ja ook jij hebt een Centaur in je. Gelukkig maar.

Dit jaar, met de Hout-Draak aan zet gedurende het hele jaar, is het extra belangrijk dat je je eigen Centaur kent. Zodat je met de goede en minder goede eigenschappen om kan gaan.

Voordat we op 24 maart het labyrint in gaan, gaan we het eerst hebben over de centaur. Over hoe dit ons leven kan beïnvloeden. Hoe we daar gebruik van kunnen maken.

We kijken naar de karaktereigenschappen van de centaur, we kijken naar wat er nodig is om het beste uit de centaur te halen en we kijken of er dingen zijn waar de centaur minder goed mee overweg kan.

Daarna, in het labyrint, kunnen we boodschappen krijgen over hoe de centaur deze komende tijd ons gaat kunnen helpen.

 

#Chinese #elementenleer #tcm #fabels #sprookjes #hout #lenteenergie #labyrint #lente #spiritueel #zoetermeer #bleiswijk #zondagmiddag #zelfzorg