Blogberichten

Krachtdieren

Op mijn arm staat een luipaard getatoeëerd. Niet in de bekende aanvalshouding maar gracieus. De houding en het dier, ze waren voor mij allebei belangrijk.

Het luipaard was mijn keuze van katachtige, puur op gevoel, toen ik 24 was.

Ik wist dat het dit moest zijn en niet de tijger of leeuw of zwarte panter die je meestal ziet.

Wat ik niet wist was dat er hele boeken en kaartensets bestaan waarin veel verschillende dieren, waaronder alle bovengenoemde katachtigen, genoemd en beschreven worden.

Er staat in wat het voor jou kan betekenen, wat het zegt over jouw karakter of over wat je zou willen van je eigen karakter, als zo’n dier aan jou verschijnt.

Wat ik daarmee ook niet wist was hoe raak de tekst was die hoorde bij het luipaard. En de poema die later op mijn huid “verscheen”.

Daar kwam ik pas achter toen ik me bezig ging houden met sjamanisme en ik me verdiepte in krachtdieren. Wat een openbaring was dat! Om mijn eigen gedachtengang zo op papier te zien staan bij een dier wat mij aantrok, dat had ik nooit kunnen bedenken.

In de loop van de jaren kwam ik er achter dat er twee soorten krachtdieren om ons heen zijn: onze echte spirit-animals, de dieren die ons hele leven met ons meelopen om ons te steunen, en krachtdieren die ons een tijdje komen vergezellen om ons iets aan te leren.

Zo was daar bij mij zes jaar geleden ineens een otter! Dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik had ook even geen idee wat ik met “dat beest” aan moest tot ik las waar het voor stond. Toen werd het ineens heel logisch. Met mijn serieuze karakter had ik de neiging om de lol in het geheel te vergeten. Dat is uiteraard niet handig. De otter is er bij uitstek om te laten zien hoe je kunt genieten van je dag en lol kunt vinden in alles. Het was dus helemaal zo gek nog niet om de otter een tijdje bij me te hebben!

Als we het vrijdag over krachtdieren gaan hebben, kunnen we dus twee kanten op: Wil je weten wie er altijd voor je is? Of wil je weten wie er nu tijdelijk met je meeloopt? Beide hebben je een hoop te vertellen.

Wil je meedoen? Meld je dan aan door mij te mailen op info at wellwishing.nl