ochtendhumeurtje? Of element uit zijn element?

Stikchagrijnig word ik ervan.
Ik kan er gewoon niet tegen!
Veranderingen in de ochtend…
Geef mij hetzelfde probleem in de middag of avond en er is niets aan de hand, maar ’s óchtends… oei oei oei! Laat mij maar ff met rust, dat is beter voor iedereen…

Herkenbaar?
Waarschijnlijk wel he. Alleen is het voor jou misschien op een ander dagdeel?

De oplossing is overigens net zo simpel als -wanneer je eenmaal in de chagrijn zit- lastig uitvoerbaar: Go with the flow.
Het komt neer op het aanvullen van de ontbrekende Hout-energie (oorzaak van de irritatie) met voeding voor Hout, oftewel Water.
The Flow is dus met recht de vloeibaarheid van Water.

Laat het dus allemaal als water van je afspoelen. Reageer niet direct (want Hout is irritatie die makkelijk ontvlamt in woede) maar laat het gebeurde even bezinken. Net als in Water.
Neem een kop thee, ga wandelen om af te koelen als je al zo ver opgewonden bent, en laat de boel even de boel.

En dan later op de dag, als het Hout”gevaar” geweken is, pak je de problemen van vanochtend opnieuw op en bekijk je wat er van over is. Vaak is dat dan maar heel weinig en makkelijk te repareren.

En daarom houd ik van de vijf elementen, de elementenleer uit de TCM (Traditional Chinese Medicine): plaats je probleem en reactie in de elementencirkel en je oplossing rolt eruit.

Wil je hier meer over weten? Wil jij ook op deze manier bezig zijn met je leven, oplossend in plaats van frustrerend? Doe dan de opleiding van Oliehex, te vinden op //www.wellwishing.nl/opleiding/ .