zelf-shiatsu

Zelf-shiatsu!
Leer jezelf masseren en ontspan.
Introductieavonden op :  maart 2022
Inloop vanaf 19u. Start 19.30u. Uiterlijk 21.30u zijn we klaar.
Lokatie: Nieuwetijdsopleidingen, Oosterheemplein 2a, Zoetermeer.

Aanmelden voor een introductieavond : KLIK OP deze link  Of meld je aan per email info @ wellwishing.nl

 

Ze kwam uit interesse. Even een stukje zelfmassage leren. Ze dacht “interessant “, misschien zou het iets zijn om thuis te doen bij pijnlijke spieren of als ze stijf was na een dag op kantoor. Volgens de folder zou het ook kunnen helpen met in slaap vallen als ze weer eens te lang wakker lag. Interessant.

Ze voelt zich ontspannen. Terwijl Karen praatte, uitlegt hoe en waar te masseren,  en er verhalen bij vertelt die een idee gaven van het belang van de plek die gemasseerd wordt, laat ze steeds een beetje spanning gaan.

Tegen de tijd dat de workshop voorbij is, ligt ze ligt heerlijk ontspannen te soezen.
En dan te bedenken dat je dit, eenmaal geleerd, ook zelf thuis kan doen...”

 
In mijn workshops geef ik je op een leuke en praktische manier zowel sprookjes als ervaring mee.
Zo leer je bij zelf-shiatsu niet alleen hoe en waar je jezelf masseert, maar ook waarom. Dat “waarom” leer je doordat ik je laat inzien hoe de verschillende delen van je lijf op spanning en ontspanning reageren. Ik vertel dit aan de hand van sprookjesfiguren om het geheel luchtig te houden.
Om te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van deze avonden, zodat je er effectief zelf mee aan de slag kan thuis, is zelfshiatsu in cursusvorm gegoten. We beginnen met 3 introductieavonden zodat je kan kijken of het wat voor je is. In januari begint het echt!

Zelfshiatsu 1 en 2

Zelfshiatsu 1:

  • Uit je hoofd, in je lijf masseren

  • Weerstand verhogen, alsnog vorige seizoen in je lijf activeren

  • Massage om beter te slapen (buik)

  • Bestand zijn tegen het huidige seizoen; extra bescherming tegen het koudste seizoen

  • Handmassage

Zelfshiatsu 2

  • Massage om je vertering te helpen van “mond tot Kont”

  • Betere doorstroming van energie door je spieren en gewrichten

  • Ontgiften

  • Voorbereiding op de lente (energizing)

  • De ultieme ontspansessie met extra oefeningen

Omdat het de eerste keer is dat we deze cursus geven, kan je de hele cursus volgen voor een speciale bundelprijs:
Zelfshiatsu 1: 125 euro
Zelfshiatsu 2: 125 euro

Samen: 195 euro ipv 250

Wat krijg je voor die prijs?

Iedere les leer je jezelf masseren. In thema waardoor je zowel in theorie als praktijk weet en voelt wat deze massage voor je doet.
De theorie wordt je verteld aan de hand van personages uit verhalen, die je in het boek Magisch TCM thuis zelf gaat lezen. Dit boek zit bij de prijs inbegrepen. Op deze manier leer je zonder dat je dat moeite voor moet doen. Geen rijtjes om te onthouden of moeilijke woorden, maar verhalen lezen.
Bij sommige lessen maken we gebruik van etherische oliën om het effect van de massage te verhogen. Het gebruik hiervan is in de prijs inbegrepen.

Wat neem je zelf mee?

Heb je een eigen matje, zit/meditatie kussen en dekentje? Neem dat dan mee. Zo niet, laat het dan weten dan zorgen wij dat er voldoende materiaal aanwezig is.

Vragen:

*ik kan niet op de grond zitten of liggen, kan ik dan wel meedoen?
-> we hebben een paar lage behandeltafels waarop je kan zitten en liggen. Geef dit aub aan zodat we weten hoeveel tafels nodig zijn. Zitten op een stoel kan natuurlijk ook.

* waar is shiatsu goed voor?
-> shiatsu verbetert het zelfgenezend vermogen van het gezonde lijf. Het verhoogt de doorstroming van alle vloeistoffen en energie waardoor ontspanning optreedt, pijn kan verminderen (pijn is stilstand) en het lijf soepeler wordt. Hierdoor helpt het bij ontspanning, een betere vertering, slaapproblemen, pijnklachten en nog veel meer.

 

*wanneer is shiatsu niet zo’n goed idee?

-> als je trombose hebt, is geen enkele vorm van massage zonder risico omdat er stolsels los zouden kunnen komen. Dit risico is niet aanvaardbaar.

-> Bij spataderen kan je ervoor kiezen om energetisch shiatsu toe te passen: niet masseren maar aanraken. Je wil geen zwakke aderen in de problemen brengen.

 

Doe je mee? Of wil je op de interesselijst? Vul het formulier hieronder in. Dan weet je zeker dat je geen informatie over deze en andere workshops mist.

 

Zelf-shiatsu is het masseren van je eigen lijf volgens een vast patroon en met specifieke shiatsu technieken.

Ik leerde hierover tijdens een bijscholing shiatsu. Ik vond het idee interessant maar deed er in eerste instantie niets mee. Dat veranderde in een periode van opvlammende buikproblemen. Ik lag ineens nacht na nacht wakker met buikpijn. Met nog geen idee wat de oorzaak was, had ik weinig andere keuze dan proberen mijn buik te ondersteunen. Dit had direct resultaat, waarna ik weer lekker verder kon slapen.

Het met shiatsu technieken masseren van mijn eigen lijf kwam tot leven. Ineens werd me duidelijk hoeveel nut het heeft om jezelf te masseren als een bezoekje aan de shiatsu therapeut er even niet inzit (die ziet me aankomen midden in de nacht 😉 )
Ik leerde mijn buikpijn weg te masseren, maar ook hoe ik ervoor kon zorgen dat ik niet wakker lag van gepieker of rusteloze benen.

Voor de interesselijst en nieuwsbrief waarin het laatste nieuws rondom deze workshop en andere informatie staat die je mogelijk interesseert, vul dit formulier in:

 

 

Direct aanmelden voor de cursus? KLIK OP  deze link 

 

PS… klik op deze foto om een filmpje te zien over hoe je je nek en schouders zelf kan masseren:

stijve nek

stijve nek? Probeer dit eens!