zelf-shiatsu

Zelf-shiatsu is het masseren van je eigen lijf volgens een vast patroon en met specifieke shiatsu technieken.

Ik leerde hierover tijdens een bijscholing shiatsu. Ik vond het idee interessant maar deed er in eerste instantie niets mee. Dat veranderde in een periode van opvlammende buikproblemen. Ik lag ineens nacht na nacht wakker met buikpijn. Met nog geen idee wat de oorzaak was, had ik weinig andere keuze dan proberen mijn buik te ondersteunen. Dit had direct resultaat, waarna ik weer lekker verder kon slapen.

Het met shiatsu technieken masseren van mijn eigen lijf kwam tot leven. Ineens werd me duidelijk hoeveel nut het heeft om jezelf te masseren als een bezoekje aan de shiatsu therapeut er even niet inzit (die ziet me aankomen midden in de nacht 😉 )
Ik leerde mijn buikpijn weg te masseren, maar ook hoe ik ervoor kon zorgen dat ik niet wakker lag van gepieker of rusteloze benen.

Bij zelf-shiatsu leer ik je, in 1-op1 sessies, 1-op-2 sessies of in een groep, om jezelf te masseren. Je gaat het gesprek met je eigen lijf aan, helpt je energie weer stromen.
In de webshop zie je welke varianten momenteel aangeboden worden; 1-op-1 en 1-op-2 kunnen in de blokhut, maar voor groepen zijn we aangewezen op mooi weer buiten of op een andere lokatie. Dit wordt dus niet altijd aangeboden.

Want waarom zouden we stil gaan zitten als we onszelf kunnen masseren?