Blogberichten

Het water-element en de Selkie

Enthousiast duikelt ze speels in de golven. Met grote donkere ogen kijkt vol vertrouwen naar de kust. Als ze even later op het strand aankomt, zoekt ze een stil plekje op waar ze ongezien haar pels als jas uit kan trekken.

Ken jij de Selkie al?

Dat magische wezen, een zeehond in het water die verandert naar een prachtige vrouw op het land?

Voor mij vertegenwoordigt zij de kracht en de uitdagingen van het Chinese element Water.

Ze legt haar pels af als ze het land op komt. Ze verstopt de pels.

Dat doet ze bewust want als iemand haar pels vindt dan heeft die persoon een grote macht over haar: zonder pels kan ze niet terug naar zee, naar haar eigenlijke leven en familie. Ze is dan verplicht om aan land te blijven of ze nu wil of niet.

Als de Selkie haar leven laat beheersen door de mogelijkheid dat iemand haar pels zou kunnen vinden en misbruiken, leeft ze in angst. Al haar beslissingen, haar doen en laten, zullen beheerst worden door “Wat nou als”, “o jee” en “dat gaat vast niet goed komen”.

Heeft de Selkie echter Vertrouwen in zowel haar eigen kunnen (het goed verstoppen van de pels) als in haar omgeving (men misbruikt haar pels niet), dan is ze krachtig op alle vlakken. Ze kan samen met de gemeenschap om haar heen het hele leven aan. Ze is dan een graag geziene gast die altijd de samenwerking met anderen opzoekt. Het vertrouwen dat ze daarmee in anderen steekt, vertaalt zich in liefde van die anderen voor haar.

Dit beeld is exact het beeld dat past bij het Chinese element Water. De angst, het vertrouwen, het opzoeken van de samenwerking.

Daarom zie je in de tijd van het Water element bij Wellwishing.nl altijd een Selkie op de social media afbeeldingen.

#Water #Chinese #elementenleer #Selkie #Magisch #angst #vertrouwen #samenwerken #tcm #zoetermeer